Ez lesz az Országgyűlés megalakulásának menetrendje

Dömötör Csaba szerint az eseményen – a variálások ellenére – nagy számban jelen lesznek baloldali politikusok is.

Magyar Nemzet
2022. 05. 02. 10:35
null
20200217 Budapest Parlamenti ülés Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba közösségi oldalán, rövid videóban beszélt az Országgyűlés megalakulásának menetrendjéről. 11 órakor közösen eléneklik a képviselők a Himnuszt, amit Áder János köztársasági elnök köszöntője követ. Ezután a Nemzeti Választási Bizottság beszámolója következik, esküt tesznek majd az új képviselők, ezután bejelentik az új Országgyűlés megalakulását. A jelenlegi kormány megbízatása ezzel megszűnik, a köztársasági elnök pedig javaslatot tesz az új miniszterelnök személyére. Az államtitkár elmondta: szavazni fognak a házelnökről, a parlament alelnökeiről, létrejönnek szakbizottságok, és az is eldől, kik vezetik majd ezeket.

Bár korábban a baloldali képviselők arról beszéltek, nem vesznek részt az alakuló ülésen, és bojkottálják annak érdemi részét, Dömötör Csaba szerint nagy számban eljönnek majd ők is.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.