Kovács Zoltán: Idióta, aki a gyerekeket hibáztatja a politizálás miatt

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár védelmébe vette a magyar–angolon szurkoló fiatalokat.

Vizvári Soma
2022. 06. 06. 11:47
SZOBOSZLAI Dominik
Nemzetek Ligája - Magyarország-Anglia Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markánsan fogalmazta meg Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, mit gondol azokról, akik a gyerekeket hibáztatják azért, ami Puskás Arénában történt szombaton a Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt.

Az angol válogatott ismét letérdelt a gyepen a sípszót megelőző néhány másodpercben, amivel a rasszizmus elleni tiltakozásukat szerették volna kifejezni. A gesztus hitelességét a világon, így Magyarországon is sokan vitatják.

A vendégjátékosok térdelése alatt a stadionban hallható gyerekzsivaj nem hagyott alább, ezt sokan úgy értelmezték, hogy a magyar gyerekszurkolók a nemtetszésüket fejezték ki az angolok politikai akcióját illetően. A brit sajtóban ez az olvasat futótűzként terjedt el a magyar gyerekeket kirekesztőnek bélyegezve.

Erre reagált úgy Kovács Zoltán, hogy idiótának nevezett mindenkit, aki a gyerekeket hibáztatja a politizálásért.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár ezek után tweetjében gratulált a magyar válogatottnak az 1-0-s győzelemért, és megjegyezte, a meccset a helyszínen követő 35 000 gyerek tapsot érdemel.

A szombati Nemzetek Ligája meccset felnőttközönség nélkül rendezték meg, mivel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokság után eredetileg három zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyar válogatottat a rendbontó magyar szurkolók viselkedése miatt. Később ezt a büntetést két zárt kapus mérkőzésre enyhítették, és a második zárt kapus meccs lejátszását két évre felfüggesztették. Az MLSZ a szabályok adta lehetőséggel élve 14 év alatti gyerekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába a szombati magyar–angol mérkőzésre.

 

Borítókép: megszerzi az angolok elleni győztes gólt (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.