Lemondott Jakab Péter

„Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását” – írta Jakab Péter legújabb Facebook-bejegyzésében. Szabó Gábor, az Országos Választmány elnöke megerősítette lapunknak a hírt, amely szerint Jakab Péter nem is jelent meg mai választmányi ülésen.

2022. 06. 08. 19:41
20220315 budapest muegyetem rakpart az ellenzeki felszolalok Havran Zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását

– írta Jakab Péter legújabb Facebook-bejegyzésében. Szerinte ahhoz, hogy a párt tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni.

„Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok. Köszönöm a tagság kitartó bizalmát, az elnökségi tagok közül pedig Szabó Gábor, Z. Kárpát Dániel és Dr. Lukács László támogatását. Nem fogom elfelejteni. Jobbikosok, ha szükség lesz rám, szóljatok! Munkámat a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatom, az elnökségnek további jó munkát kívánok.”

– zárta gondolatait a korábbi pártelnök.

Ma este a Jobbik XVIII. kerületi irodájában tartott rendkívüli választmányi ülést a párt. Lapunk munkatársai a helyszínen voltak, de nem látták bemenni a pártelnököt az épületbe. Szabó Gábor, az Országos Választmány elnöke megerősítette lapunknak a hírt, hogy Jakab nem is jelent meg a választmányi ülésen. Szabó Gábor arra kérdésre nem akart válaszolni, hogy az elnöki jogköröket − amíg az új elnököt megválasztják − ki fogja gyakorolni. Lapunk helyszínen tartózkodó munkatársa úgy értesült, hogy amíg a pártban nem választanak új elnököt

addig Potocskáné Kőrösi Anita gyakorolhatja az elnöki jogköröket, hiszen ő volt Jakab Péter helyettese.

 

„Egyszer minden parizer elfogy”

„Egyszer minden parizer elfogy” – így reagált Varga Judit Magyarország igazságügyi minisztere Facebook-bejegyzésében Jakab Péter bejelentésére. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig egy x-faktoros képpel kívánt szebb jövőt az egykori pártelnöknek.

„Jakab Péter körül elfogyott a levegő. Lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről. Vagyis igazak voltak a pletykák, miszerint Gyurcsány elengedte a kezét. Nagy igazság, hogyha Ferencnek nem vagy már hasznos, akkor véged. Ez történt most is” 

írta Facebook-bejegyzésében Bohár Dániel.

Jakab Péter és Molnár Enikő − egy csomagban

HA A FŐNÖK MEGY, AKKOR AZ ELNÖK IS – Nem történt semmi különös a Jobbikban, hiszen már napokkal ezelőtt elmondtam a sajtónak, hogy Molnár Enikőt és Jakab Pétert egy csomagban kell kezelni

– így reagált Sneider Tamás, a Jobbik korábbi elnöke Jakab Péter lemondására, aki korábban a Mandinernek fejtette ki részletesen álláspontját az említett személyek kapcsolatáról.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.