Csúnyán bealgásodott a pécsi olimpikonok uszodájának vize

Tele lett ronda zöld folttal annak a medencének az alja, ahol Kenderesi Tamás is edz.

Vizvári Soma
2022. 06. 30. 14:19
KENDERESI Tamás
Budapest, 2022. június 20. Kenderesi Tamás a 200 méteres férfi pillangóúszás elõfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás

Tele lett ronda zöld folttal annak a medencének az alja, ahol Kenderesi Tamás is edz.

Egy kis túlzással már nem látni az alját annak a medencének, ahol és Konkoly Zsófia edz! Egészen elképesztő állapotok uralkodnak Pécs egyetlen 50 méteres medencéjében, a Hullámfürdőben. Hogy történhet ilyen, amikor olimpikonok, világbajnokok medencéjéről beszélünk? Szomorú és dühös vagyok! 

– írta a Pécs Aktuál egyik olvasója.

A portál cikkében fotókat is közölt a pécsi Hullámfürdő belső medencéjében uralkodó állapotokról. 

Mint írták, a medence aljának egyes helyein a zöld algarétegbe karcolt nemi szervek rajzait, valamint szerelmes üzeneteket is lehet már találni.

A Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. a Pécs Aktuálnak azt a tájékoztatást adta, hogy körülbelül két hónapja elromlott a medence porszívója, de amint kicserélik, az algásodás is eltűnik a vízből.

– Ha megérkezik a porszívó, azonnal megkezdjük a takarítást – mondták.

A helyi portál cikkének megjelenése után a PSN kedden azt írta honlapján az üggyel kapcsolatban, hogy az algaképződés „a vízminőséget nem befolyásolja, csupán esztétikailag jelent problémát. A vízminőség hatósági ellenőrzése folyamatos. A meghibásodott medenceporszívó javításáról haladéktalanul gondoskodtunk, azonban sajnos néhány nap után azt a visszajelzést kaptuk, hogy a berendezés nem javítható. Ezt követően megrendeltünk egy új medenceporszívót, ami a holnapi napon érkezik meg a Hullámfürdőbe”.

A Hullámfürdő állapota azért is nagyon fontos a pécsiek számára, mert hiába van szó megyeszékhelyről, nincs túl sok lehetőség a nyári csobbanásra a városban, egy új élményfürdő megépítése pedig kis túlzással fényévekre van.

Pedig Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere két évvel ezelőtt még azzal kecsegtette a megyeszékhely lakóit egy sajtóközleményben, hogy ebben a ciklusban nemhogy elkezdik, hanem meg is építik a létesítményt.

Nemrég azonban el kellett ismernie, hogy ebben az önkormányzati ciklusban nem kezdik el a pécsi élményfürdő építését .

Borítókép: Kenderesi Tamás (fotó: Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.