időjárás 22°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Csúnyán bealgásodott a pécsi olimpikonok uszodájának vize

Vizvári Soma
2022.06.30. 14:19 2022.06.30. 14:35
Csúnyán bealgásodott a pécsi olimpikonok uszodájának vize

Egy kis túlzással már nem látni az alját annak a medencének, ahol Kenderesi Tamás és Konkoly Zsófia edz! Egészen elképesztő állapotok uralkodnak Pécs egyetlen 50 méteres medencéjében, a Hullámfürdőben. Hogy történhet ilyen, amikor olimpikonok, világbajnokok medencéjéről beszélünk? Szomorú és dühös vagyok! 

– írta a Pécs Aktuál egyik olvasója.

A portál cikkében fotókat is közölt a pécsi Hullámfürdő belső medencéjében uralkodó állapotokról. 

Mint írták, a medence aljának egyes helyein a zöld algarétegbe karcolt nemi szervek rajzait, valamint szerelmes üzeneteket is lehet már találni.

A Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. a Pécs Aktuálnak azt a tájékoztatást adta, hogy körülbelül két hónapja elromlott a medence porszívója, de amint kicserélik, az algásodás is eltűnik a vízből.

– Ha megérkezik a porszívó, azonnal megkezdjük a takarítást – mondták.

A helyi portál cikkének megjelenése után a PSN kedden azt írta honlapján az üggyel kapcsolatban, hogy az algaképződés „a vízminőséget nem befolyásolja, csupán esztétikailag jelent problémát. A vízminőség hatósági ellenőrzése folyamatos. A meghibásodott medenceporszívó javításáról haladéktalanul gondoskodtunk, azonban sajnos néhány nap után azt a visszajelzést kaptuk, hogy a berendezés nem javítható. Ezt követően megrendeltünk egy új medenceporszívót, ami a holnapi napon érkezik meg a Hullámfürdőbe”.

A Hullámfürdő állapota azért is nagyon fontos a pécsiek számára, mert hiába van szó megyeszékhelyről, nincs túl sok lehetőség a nyári csobbanásra a városban, egy új élményfürdő megépítése pedig kis túlzással fényévekre van.

Pedig Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere két évvel ezelőtt még azzal kecsegtette a megyeszékhely lakóit egy sajtóközleményben, hogy ebben a ciklusban nemhogy elkezdik, hanem meg is építik a létesítményt.

Nemrég azonban el kellett ismernie, hogy ebben az önkormányzati ciklusban nem kezdik el a pécsi élményfürdő építését .

Borítókép: Kenderesi Tamás (fotó: Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.