Hoppál Péter nem bánta meg, hogy piros lapot mutatott fel Pécs baloldali polgármesterének

Néhány éve azt a mézesmadzagot húzta el a pécsiek orra előtt Péterffy Attila, hogy ebben a ciklusban megépül a város új élményfürdője. A polgármester a napokban bevallotta, hogy még a beruházás elkezdése is messze van. A jelentős csúszásról szóló hírt Pécs kormánypárti országgyűlési képviselője se hagyta szó nélkül.

Vizvári Soma
2022. 06. 05. 6:58
Hoppál Péter, a kormánypártok országgyűlési képviselője piros lapot mutat Péterffy Attila polgármesternek Fotó: Mediaworks Forrás: Mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosan nem kezdik el a pécsi élményfürdő építését ebben az önkormányzati ciklusban – írja a Bama Baranya megyei hírportál Péterffy Attilára, Pécs baloldali polgármesterére hivatkozva.

– A városvezetés kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott arról, hogy nyílt tervpályázatot írnak ki az akvaparkra, amelynek bekerülési költsége 2020-as árakon is több mint ötvenmilliárd forint. A mai árak alapján ez az összeg ötven százalékkal is több lehet, a kormányellenes pécsi önkormányzat tehát a számításaink szerint 75-80 milliárdos támogatást is kérhet a kormánytól – olvasható a Bama cikkében.

A portál emlékeztet, 

Péterffy Attila két évvel ezelőtt még arról beszélt egy sajtóközleményben, hogy ebben ciklusban nemhogy elkezdik, hanem meg is valósítják a létesítményt. Mint mondta, „a pécsiek megérdemelnek egy fürdőt, ez a fejlesztés a pécsi városvezetés kiemelkedő vállalása, és azon dolgozunk, hogy még ebben a ciklusban mindenképpen megvalósuljon”.

A baranyai megyeszékhelyen régóta nagy az igény egy új élményfürdőre, Pécs ugyanis hiába nagyváros, nincs ehhez hasonló komplexum a városban. A nyári csobbanásra ugyan van lehetőség, de nem nagy a választék a helyiek számára, ha pedig a pécsiek egy kellemes fürdőzésre vágynak, a leggyakrabban az onnan félórás autóútra fekvő Harkány jön szóba.

Pécs baloldali polgármestere, Péterffy Attila a csőd szélére kormányozta a várost, most pedig beismerte, hogy 2019-ben becsapta a pécsieket. Legfőbb kampányígéretét, hogy az új élményfürdőt ötéves ciklusa alatt felépíti, el sem fogja kezdeni építeni 2024-ig a pécsi baloldal. Erre is járt a piros lap a pécsiektől!

reagált a hírre Facebook-oldalán Hoppál Péter, Pécs és környéke fideszes országgyűlési képviselője, kulturális államtitkár.

Emlékezetes, 

Hoppál Péter az április 3-i választás utáni első közgyűlésen napirend előtti felszólalása végén piros lapot mutatott fel a polgármesternek. 

A képviselő felhívta rá a figyelmet, április 3-án több pécsi szavazott a baloldal ellen, mint ahányan Péterffy Attilára voksoltak 2019-ben az önkormányzati választáson. Hoppál ezt úgy értelmezte, hogy a város polgárai ezzel a polgármester teljesítményét is értékelték.

A bíró valójában nem én voltam, hanem a pécsiek, akik a választáson egyértelműen jelezték a baloldali polgármesternek, hogy az a politika, amit ő két és fél éve képvisel, zsákutca. Én csak a városlakók ítéletét közvetítettem azzal, hogy a napirend előtti felszólalásom után felmutattam Péterffy Attilának egy piros lapot.

– nyilatkozta nemrég Pécs országgyűlési képviselője egy, a Magyar Nemzetnek adott interjúban az esetről.

Borítókép: Hoppál Péter, a kormánypártok országgyűlési képviselője piros lapot mutat Péterffy Attila polgármesternek (Fotó: Mediaworks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.