Pécs polgármesterét fúrja a DK

Napok óta terjed az a pletyka Pécsen, hogy a város első embere a lemondását fontolgatja. Mint ahogyan arról a Mediaworks–Hírcentrum már korábban beszámolt, a baranyai megyeszékhely baloldali belharc áldozata lehet.

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 06. 27. 14:08
Péterffy Attila
Budapest, 2019. szeptember 30. Péterffy Attila pécsi ellenzéki polgármesterjelölt beszél a több város ellenzéki polgármesterjelöltjének közös, a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. szeptember 30-án. A tájékoztatón részt vett Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt, aki kijelentette, hogy az október 13-i választás arról is szól, hogy lesz-e még egyáltalán önkormányzatiság, önkormányzati politika. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécset az MSZP utolsó bástyájaként tartják számon, azonban sajtóhírek szerint a szocialisták és a Demokratikus Koalíció között kirobbant belviszály ellehetetleníti a város működését, vélhetően sok előre beharangozott beruházás ezért nem tudott megvalósulni az elmúlt években. A Mediaworks–Hírcentrumnak sikerült utolérnie Péterffy Attila polgármestert, aki szabadságára hivatkozva inkább lecsapta a telefont, azonban nem cáfolta a sajtóértesüléseket.

A DK állítólag a volt szocialista Szakács Lászlót akár már egy időközi választáson is elindítaná Pécsen. Szakács azonban – mint korábban – most is csak annyit mondott, hogy pletykákat nem szeretne kommentálni.

A Mediaworks–Hírcentrumnak megszólalt viszont Bognár Szilvia volt DK-s alpolgármester, aki szerint Pécsen a DK az MSZP korábbi farvizén szeretne felemelkedni. A politikus az összefogást is keményen kritizálta, szerinte a mostani időközi választások is azt mutatták meg, hogy az összefogás nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

A városházi baloldalt az együtt nem működés jellemzi.

– ezt már a pécsi Fidesz–KDNP frakcióvezetője mondta. Csizmadia Péter szerint a pécsiek az elmúlt három évben csupán a botránypolitizálást tapasztalhatták meg a balliberális városvezetéstől.

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.