Schiffer András is elmondta a véleményét a gyerekszurkolók megtámadásáról

Az LMP korábbi társelnöke a hite miatt kispadra száműzött afrikai focista példáját hozta fel.

Magyar Nemzet
2022. 06. 06. 12:38
Schiffer András
Budapest, 2016. június 13. Schiffer András, az LMP társelnöke, a párt távozó frakcióvezetõje sajtótájékoztatót tart a Parlamentben 2016. június 13-án. Parlamenti munkája lezárásakor sikerélménynek tartja Schiffer azon általa kezdeményezett határozati javaslat elfogadását, amely alapján Magyarország nem fogadja el, hogy az egyes szabadkereskedelmi egyezmények a nemzeti parlamentek beleegyezése nélkül akár ideiglenesen is hatályba lépjenek. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha rasszizmus a térdepelő futballisták kifütyülése, akkor hogyan nevezzük azt, amikor afrikai futballistákat a hitükkel ütköző szimbólumok viselésére kényszerítenek?

– tette fel a kérdést Schiffer András ügyvéd, korábbi politikus Facebook-oldalán arra reagálva, hogy a brit sajtó szombat óta azon hüledezik, hogy a Magyarország–Anglia labdarúgó-mérkőzés előtt a 35 ezer gyerekszurkóló nem síri csendben nézte végig, amint az angol csapat – vitatott módon tiltakozva a rasszizmus ellen – letérdel a gyepen.

A Lehet Más a Politika (LMP) egykori társelnöke kérdésével arra célzott, hogy a francia Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának szenegáli játékosa, Idrissa Gueye vallási meggyőződése miatt nem volt hajlandó szivárványos mezben játszani, ezért nemrég nem léphetett pályára egy meccsen.

A muszlim hitű futballistára ezek után erős össztűz zúdult, ahogy arról lapunk is beszámolt, a francia sportban a homofóbia elleni küzdelemért harcoló szövetség, a Rouge Direct elmarasztalást követelt: „A homofóbia nem vélemény, hanem bűncselekmény. A francia futballszövetségnek és a PSG-nek magyarázatot kell kérnie Gueye-től, mégpedig nagyon gyorsan. Meg kell büntetni, ha szükséges.”

Ahogy arról lapunk is hírt adott, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár korábban idiótának nevezte azokat, akik a gyerekeket hibáztatják a történtekért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.