Csak akkor induljunk útnak vonattal, ha muszáj

Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 07. 22. 10:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben káros anyagfeszültség keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet. Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek – közölte a vasúttársaság.

Hozzátették: egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani.

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.

Kitértek arra is, hogy a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak.

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet – írták.

Borítókép: Vonat indul a Nyugati pályaudvarról. (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.