Orbán Viktor: Megerősítjük a déli határainkat + videó

A miniszterelnök hivatalos közösségi oldalán számolt be a határvadászegységek felállításáról.

Forrás: FACEBOOK/ORBÁN VIKTOR2022. 07. 08. 17:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tegnap hosszú, több mint tízórás kormányülést tartottunk. Ennek az az oka, hogy az ukrajnai háború nemcsak a gazdaságunkat, hanem a biztonságunkat is fenyegeti. Megállapítottuk, hogy számos afrikai ország élelmiszer-ellátása veszélybe került. Az élelmiszerválság miatt arra számítunk, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon – mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Orbán Viktor annak apropóján, hogy

aláírta a határvadász egységek létrehozásáról szóló rendeletet.

A kormányfő kifejtette: „Több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban. Ennek előszelét már most érezzük.”

– Megnőtt az illegális határátlépők száma. Fellépésük egyre erőszakosabb, sőt brutálisabb. A szerb oldalon már fegyveres összecsapások is voltak, amelyek halálos áldozatot követeltek. Az sem ritka, hogy Magyarország területére fegyverüket felhasználva próbálnak bejutni.

Ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy megerősítjük a déli határainkat és megvédjük az ott élő magyarok biztonságát. Határvadászegységeket állítunk fel, amelyek az önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel

– hangsúlyozta a miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

– Ezért első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki és állítanak szolgálatba, számuk később négyezer főre emelkedik – tájékoztatott Orbán Viktor.

Az erről szóló rendeletet a mai napon a kormányfő aláírta.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.