Szijjártó Péter: Minden eddiginél nagyobb migrációs nyomás alá kerül Európa

A külügyminiszter az öt közép-európai külügyminiszter találkozója után arról is beszámolt, hogy folyamatosan zajlik a magyarországi földgáztárolók feltöltése.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 13. 12:08
SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A várható éhínségek miatt kialakuló újabb migrációs hullámok minden eddiginél nagyobb nyomás alá helyezhetik Európát – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, az öt közép-európai külügyminiszter találkozóját követő sajtótájékoztatón.

A tárcavezető kiemelte: Magyarország helyzete ebben a tekintetben még speciális is, hiszen kettős nyomás alatt áll: az ukrajnai háború miatt keletről eddig több mint 830 ezer menekültet fogadtunk, a déli határon pedig mintegy 120 ezer illegális migránst állítottunk meg.

– Természetesen mindkét feladatunknak és kötelességüknek a jövőben is meg fogunk felelni. A menekülteket ellátjuk, a migránsokat megállítjuk – fogalmazott a miniszer, aki közölte: Magyarország eddig 1,6 milliárd eurót költött erre a két feladatra, és ezeknek a két százalékát kapta meg Brüsszeltől.

Szijjártó Péter jelezte azt is, hogy folyamatosan zajlik a magyarországi földgáztárolók feltöltése. 

– A feltöltöttségi szint jelenleg 44 százalékos

– tette hozzá.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.