A kormány feljelenti a rémhírterjesztő MSZP-s politikust

A szocialista Komjáthi Imre azt állította, hogy nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 05. 15:20
KOMJÁTHI Imre
Budapest, 2022. május 10. Komjáthi Imre MSZP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal fejezze be a rémhírterjesztést, az ország működtetéséhez szükséges forrásokat a kormány biztosítja – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.  Mint jelezték, az üzemanyag- és energiaárak brutális emelkedését nem pusztán a háború, hanem az értelmetlen brüsszeli szankciók okozzák, azonban Magyarország kormánya többször egyértelművé tette, hogy az ország működtetéséhez szükséges forrásokat a kormány maradéktalanul biztosítja. 

– A mentők és a tűzoltók üzemanyagár emelkedéséből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja. A kormány emellett folyamatosan elemzi az üzemanyag-ellátási helyzetet és a kellő időben dönt majd a jelenleg október 1-jéig érvényben lévő benzinárstop ügyében

– rögzítették.

– Sajnálattal látjuk azonban, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal ismételten rémhírterjesztésbe fogott, politikai haszonszerzés céljából. Az is világos, hogy a baloldali pártok mindegyike pedig szolgai módon megszavazta volna a teljes olaj- és gázembargós brüsszeli energiaszankciókat, sőt katonákat és fegyvereket küldtek volna háborúba, amivel már rég háborús gazdasági válságba sodorták volna Magyarországot – húzta alá a közlemény.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ jelezte, hogy a baloldali ellenzék kezdetektől támadja a benzinárstopot és a rezsicsökkentés politikáját, annak ellenére, hogy a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig 181 ezer forint havi megtakarítást egy átlagos fogyasztású családnál.

– A rémhírterjesztés a jelenlegi háborús- és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes, ezért az álhír terjesztőjét a kormány feljelenti 

– adták hírül.

– Gyurcsány és tagozatai ma újabb szintet léptek, hogy újra hatalomra jussanak: a háborús és energia-veszélyhelyzet közepén rémhíreket terjesztenek, hogy így legyen rosszabb az országnak, pont mint a járvány alatt – reagált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint Gyurcsányék nem tudják elviselni, hogy a Fidesz-KDNP kormány Európában is egyedülálló intézkedésekkel védi a családokat a háborús inflációtól és az energiaválságtól, mindemellett pedig mindent megtesz azért, hogy megőrizhessük Magyarország biztonságát és működőképességét.

A kormány és a Fidesz arra reagáltak, hogy Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője egy pénteki online sajtótájékoztatón azt állította, hogy „nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására”. Továbbá a baloldali politikus úgy fogalmazott, hogy szociális intézmények mennek csődbe, zárnak be, és a kulturális intézmények számának csökkentése is szóba került.

Borítókép: Komjáthi Imre (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.