időjárás 3°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

A kormány feljelenti a rémhírterjesztő MSZP-s politikust

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.05. 15:20 2022.08.05. 15:43
A kormány feljelenti a rémhírterjesztő MSZP-s politikust

– A baloldal fejezze be a rémhírterjesztést, az ország működtetéséhez szükséges forrásokat a kormány biztosítja – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.  Mint jelezték, az üzemanyag- és energiaárak brutális emelkedését nem pusztán a háború, hanem az értelmetlen brüsszeli szankciók okozzák, azonban Magyarország kormánya többször egyértelművé tette, hogy az ország működtetéséhez szükséges forrásokat a kormány maradéktalanul biztosítja. 

– A mentők és a tűzoltók üzemanyagár emelkedéséből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja. A kormány emellett folyamatosan elemzi az üzemanyag-ellátási helyzetet és a kellő időben dönt majd a jelenleg október 1-jéig érvényben lévő benzinárstop ügyében

– rögzítették.

– Sajnálattal látjuk azonban, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal ismételten rémhírterjesztésbe fogott, politikai haszonszerzés céljából. Az is világos, hogy a baloldali pártok mindegyike pedig szolgai módon megszavazta volna a teljes olaj- és gázembargós brüsszeli energiaszankciókat, sőt katonákat és fegyvereket küldtek volna háborúba, amivel már rég háborús gazdasági válságba sodorták volna Magyarországot – húzta alá a közlemény.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ jelezte, hogy a baloldali ellenzék kezdetektől támadja a benzinárstopot és a rezsicsökkentés politikáját, annak ellenére, hogy a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig 181 ezer forint havi megtakarítást egy átlagos fogyasztású családnál.

– A rémhírterjesztés a jelenlegi háborús- és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes, ezért az álhír terjesztőjét a kormány feljelenti 

– adták hírül.

– Gyurcsány és tagozatai ma újabb szintet léptek, hogy újra hatalomra jussanak: a háborús és energia-veszélyhelyzet közepén rémhíreket terjesztenek, hogy így legyen rosszabb az országnak, pont mint a járvány alatt – reagált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint Gyurcsányék nem tudják elviselni, hogy a Fidesz-KDNP kormány Európában is egyedülálló intézkedésekkel védi a családokat a háborús inflációtól és az energiaválságtól, mindemellett pedig mindent megtesz azért, hogy megőrizhessük Magyarország biztonságát és működőképességét.

A kormány és a Fidesz arra reagáltak, hogy Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője egy pénteki online sajtótájékoztatón azt állította, hogy „nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására”. Továbbá a baloldali politikus úgy fogalmazott, hogy szociális intézmények mennek csődbe, zárnak be, és a kulturális intézmények számának csökkentése is szóba került.

Borítókép: Komjáthi Imre (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.