Rekordszámú fiatal jelentkezett az MCC egyetemi programjába

Soha nem volt még ekkora túljelentkezés az intézmény történetében.

2022. 08. 10. 13:15
null
Budapest, 2021. augusztus 14. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetséggondozó intézmény a fõváros I. kerületében, a Somlói úton. Az 1996 óta mûködõ oktatási intézmény célja a klasszikus iskolai kereteken túlmutató tudományos képzést nyújtani a legkülönfélébb korosztályhoz tartozó magyarországi és külföldi hallgatóknak. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordszámú, mintegy hatszáz fiatal jelentkezett idén a Mathias Corvinus Collegium (MCC) juniorképzésére.

– közölte az MTI.

Mint írják, az MCC közleményében hangsúlyozta: a tehetséggondozó intézmény huszonhat éves történetében 

még soha nem volt akkora túljelentkezés az egyetemi program részeként működő képzésre, mint az idei felvételi időszakban.

Az MCC arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a frissen érettségizettek jelentkezhettek az MCC egyetemi programja juniorképzésére. Budapest, a legnépszerűbb képzési helyszín többszörös túljelentkezéssel idén is a diákok kedvencének bizonyult: mintegy 270-en pályázták meg az MCC juniorképzését a fővárosban.

A tehetséggondozó intézmény regionális egyetemi központjaiban – Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Szegeden – tavaly útnak indult egyetemi program idén is rengeteg érdeklődőt vonzott, mint ahogy a Mathias Corvinus Collegium erdélyi középiskolás programja, amelyre minden eddiginél több külhoni diák jelentkezett – ismertették.

A képzéseknél a kiválasztási folyamat jelenleg is zajlik, a felvételiken legjobb teljesítményt nyújtó diákok szeptembertől csatlakozhatnak az MCC-hez. Ősszel több mint 5500 diákkal kezdi meg a tanévet a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye – tudatta az MCC.

Borítókép: A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetséggondozó intézmény a főváros I. kerületében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.