Csak a DK maradt talpon Szarvason

Teljesen széthullott a településen az ellenzék: megszűnt az MSZP és a Jobbik helyi alapszervezete is.

2022. 09. 20. 5:55
null
2021.09.17. Budapest Demokratikus Koalíció előválasztási nagyrendezvénye. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogynak a pártok Szarvason: megszűnt az MSZP és a Jobbik helyi alapszervezete is. Az MSZP országos vezetése tavaly decemberben visszavonta a szarvasi alapszervezeti vezetőjének, Králikné Molnár Annának a megbízatását, mire a politikus kilépett a pártból, majd szolidaritásból a teljes tagság követte őt. 

GYURCSÁNY Ferenc
Úgy tűnik csak Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció maradt állva a szarvasi baloldalon. Fotó: Mohai Balázs

Helyi informátorunk szerint a megbízatás visszavonásán kívül az MSZP vidéki alapszervezetének egyik legfőbb problémája az volt, hogy az országos vezetés az évek során képtelen volt felépíteni egy karizmatikus vezetőt, aki lokálisan is húzóerő lehetett volna, így a párt elnéptelenedett. 

A 2019-es önkormányzati választások után a Jobbik listájáról a helyi alapszervezet korábbi prominense, Samu Tamás Gergő ült be a helyi képviselő-testületbe, majd röviddel ezután ki is lépett a Jobbikból, mandátumát azonban megtartotta. 

Döntését a párt irányváltásával indokolta, amivel nem tudott azonosulni. Helyben a neve egybeforrt a Jobbikkal, volt elnöke, rendszeresen indult színeiben a körzeti képviselőségért; 2010 és 2011 között a párt országgyűlési képviselője is volt. Szarvason ekkor Pálinkás Tamás volt a Jobbik helyi alapszervezetének elnöke, de később ő is lemondott. Pálinkást Gajdos Attila váltotta az elnöki székben, ám őszre, az ellenzéki előválasztás során már Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmában vállalt szerepet. 

A jobbikos Gajdos Attila Márki-Zay Péter mögé állt a baloldali előválasztáson. Forrás: YouTube-képernyőfotó

Idén nyáron tagok hiányában a Jobbik szarvasi alapszervezete hivatalosan is feloszlott, így a baloldali pártok közül már csak a Demokratikus Koalíció maradt talpon. A baloldali pártokból távozó politikusok egy része – immár civilként – a Regős Mátyás által vezetett, Márki-Zay Péter MMM-jéhez köthető szarvasi Kossuth Kör tagjai, szimpatizánsai között tűntek fel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.