Fiatalokat várnak az MCC közéleti programjaira

Már lehet jelentkezni az Mathias Corvinus Collegium (MCC) Közéleti Programjaira, melyeket idén is elindít az intézmény. A Női Közéleti Vezetőképzőre, az Erdélyi Politikai Iskolába és a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképzőre október 15-ig jelentkezhetnek azok az érdeklődők, akik szeretnének jobban elmélyülni a politika és a közélet világában.

Magyar Nemzet
2022. 09. 15. 15:12
null
Budapest, 2021. augusztus 14. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetséggondozó intézmény a fõváros I. kerületében, a Somlói úton. Az 1996 óta mûködõ oktatási intézmény célja a klasszikus iskolai kereteken túlmutató tudományos képzést nyújtani a legkülönfélébb korosztályhoz tartozó magyarországi és külföldi hallgatóknak. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötödször indul az MCC Női Közéleti Vezetőképző Programja idén decemberben. A képzésére azoknak az egyetemi diplomás hölgyeknek a jelentkezését várják, akiknek vezetői ambícióik vannak. 

A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatszerzésre, ezért kiscsoportos projektmunka is vár a résztvevőkre, melynek során hazai és külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal is találkozhatnak.

 Az előadások egy része angolul hallgatható, így a felsőfokú angol nyelvtudás elengedhetetlen a programban való részvételhez. A Női Közéleti Vezetőképző Program minden évben nemzetközi viszonylatban is elismert hazai és nemzetközi szakértőket vonultat fel. A korábbi előadók között volt például Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kiss Rajmund, az MCC Diplomácia Műhely vezetője és Douglas Murray brit író, politikai kommentátor is.

A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző szintén ötödik évfolyamát indítja el ebben az évben. 

A programra minden olyan 18 és 36 év közötti, magyar és ukrán nyelvtudással rendelkező fiatal jelentkezését várják, aki felelősséget érez a kárpátaljai magyarságért és hosszú távon saját közössége alakítója, véleményformálója kíván lenni. 

A Brüsszelben, Budapesten és további anyaországi helyszíneken folyó program tematikája négy képzési elemre épül: a közügyek menedzsmentjére, különböző készségfejlesztő tréningekre, ahová kárpátaljai és magyarországi előadókat is meghívtak, illetve a szakemberekkel való beszélgetésekre, valamint az e-learning alapú oktatásra, melyen társadalomtudományi, filozófiai, elemzési és közgazdasági ismereteket sajátíthatnak el a felvett hallgatók.

Az idén már hatodik alkalommal induló Erdélyi Politikai Iskola célja, hogy praktikus politikai ismeretekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói szeretnének lenni. Az ősszel kezdődő, 4 hétvégét felölelő képzés helyszínei: Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy, Bukarest és Budapest. 

A magyar és angol nyelven zajló képzéssorozat alatt a résztvevők betekinthetnek a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés technikáiba, a közvélemény-kutatás, beszédírás módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs gyakorlatokon keresztül fejleszthetik.

Az Erdélyi Politikai Iskola munkáját is minden évben hazai és nemzetközileg elismert szakértők segítik, így többek között: Novák Katalin köztársasági elnök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója, Kiss Rajmund, az MCC Diplomácia Műhely vezetője és Frank Füredi, az University of Kent szociológus professzora. Az MCC Közéleti Programjairól és a jelentkezés feltételeiről további információ itt érhető el.

Boritókép: A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetséggondozó intézmény a fõváros I. kerületében, a Somlói úton. Az 1996 óta mûködõ oktatási intézmény célja a klasszikus iskolai kereteken túlmutató tudományos képzést nyújtani a legkülönfélébb korosztályhoz tartozó magyarországi és külföldi hallgatóknak. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.