Illegális bevándorlók százait tartóztatták fel a magyar határokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 641 határsértőt tartóztattak fel és 358 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 09. 29. 6:53
null
Mórahalom, 2016. február 22. Magyar rendõrök figyelik a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértõt fogtak el a rendõrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 442 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, eritreai, indiai, iraki, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Tiltott határátlépés miatt tizenegy embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

Kópházánál egy francia állampolgárt, egy francia kistehergépkocsi vezetőjét ellenőrizték. A gépkocsi rakterében 29, magát tunéziai állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Ikrénynél ellenőriztek egy szír állampolgárt, aki egy magyar tehergépkocsit vezetett. A jármű rakterében 22 fő szír állampolgárt szállított, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Ásotthalomnál a NAV Bevetési Igazgatóság járőre ellenőrzött egy német tehergépjárművet, amelyet egy libanoni  állampolgár vezetett. A járműben nyolc szír állampolgárságú férfi utazott, akik Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A járőrök Soltvadkertnél egy lengyel állampolgárt, egy lengyel személygépkocsi vezetőjét ellenőrizték. A gépkocsiban öt, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Balotaszállásnál a rendőrök ellenőriztek egy 19 éves észt állampolgárt, egy észt személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban öt, magát szír állampolgárnak valló személy utazott.

Szombathelynél ellenőriztek egy moldáv állampolgárt egy bolgár személygépkocsi vezetőjeként. A gépkocsiban utasként tizenkét, magát afgán állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy román tehergépjármű vezetőjeként egy román férfi. A román–magyar–török közös ellenőrzés során felfedték, hogy a gépjármű rakterében 48 bangladesi, nepáli, egyiptomi, pakisztáni, indiai határsértő bújt meg. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés szabálysértés, a gépjárművezető ellen embercsempészés miatt indít eljárást a román határőrség.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek. 

Az illegális bevándorlókat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: magyar rendőrök figyelik a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.