Karácsony inkább vidéki felújításokat támogat

Hiába kérte a legutóbbi Fővárosi Közgyűlésben Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere, hogy az erre rendelkezésre álló keretösszegből létesüljön ötven férőhelyes, minden igényt kielégítő, új idősotthon, a kezdeményezést elvetette a baloldali városvezetés. Pedig közel háromezer rászoruló van a várólistán, akik be szeretnének jutni egy ilyen intézménybe.

2022. 09. 09. 5:55
null
20210724 Budapest Pride 2021 fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten a Fővárosi Közgyűlés megszavazta egy IX. kerületi ingatlan eladását, így több mint ötven idősotthoni férőhely szűnhet meg Karácsonyék miatt

 – közölte lapunk megkeresésére Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere. A politikus hozzátette: történik ez éppen akkor, amikor közel háromezren várnak arra, hogy bekerüljenek egy idősotthonba.

Kovács Péter lapunknak kifejtette: módosító javaslatában azt kérte a Fővárosi Közgyűléstől, hogy a fent említett ingatlan eladásából származó egymilliárd forintot a budapesti idősotthoni férőhelyek számának megőrzése érdekében ne egy korábban tervben lévő, gyulai nyugdíjasotthon férőhelybővítéssel nem járó felújítására, hanem a XVI. kerületben az önkormányzat által hárommilliárd forintos keretből létesítendő, ötven férőhelyes, modern, minden igényt kielégítő, új otthon építésének a támogatására fordítsa.

A javaslatot azonban elvetette a baloldali városvezetés.

Az üggyel kapcsolatban fontos felidézni, hogy már tavaly is a fővárostól kétszáz kilométerre, Celldömölkön akart Karácsony Gergely idősotthont építeni, idős emberek helyett pedig összeférhetetlen hajléktalanokat költöztetett be egy csepeli nyugdíjasházba.

Korábban már megírtuk, hogy miközben a baloldali városvezetés több fővárosi idősotthont tervez bezárni, addig egymilliárd forintból Celldömölkön építenének új helyet a rászoruló budapesti időseknek.

Kovács Péter az üggyel kapcsolatban kifejtette, hogy több sebből vérzett ez az elképzelés: információk szerint a celldömölki beruházásnál egy pályázó magánbefektető volt, és felmerült akkor a korrupció gyanúja is. Úgy tudni, a pályázó celldömölki cég tulajdonosai a baloldalhoz köthetők, köztük szerepel Söptei Józsefné, Celldömölk korábbi baloldali alpolgármestere is.

Kovács Péter megkeresésünkre úgy fogalmazott: nem meglepő, hogy a fővárostól több száz kilométerre tervezett ilyen beruházásokat a főpolgármester. Jellemző gyakorlat ez nála, hisz például a főpolgármester-helyettesének sincs sok köze Budapesthez, Bősz Anett ugyanis köztudottan Érden lakik.

Az elvtársak segítenek egymásnak, mert Bősz Anett pont kiesett a parlamenti patkóból, így választották Karácsony Gergely helyettesévé. Kovács hozzátette, hogy korábban, a Demszky-éra idején is így működtették a fővárost: a vezetést most sem a budapestiek érdeke foglalkoztatja, hanem a pártpolitikai mutyi.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.