időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Karácsony inkább vidéki felújításokat támogat

Harangozó Éva
2022.09.09. 05:55
Karácsony inkább vidéki felújításokat támogat

Hiába kérte a legutóbbi Fővárosi Közgyűlésben Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere, hogy az erre rendelkezésre álló keretösszegből létesüljön ötven férőhelyes, minden igényt kielégítő, új idősotthon, a kezdeményezést elvetette a baloldali városvezetés. Pedig közel háromezer rászoruló van a várólistán, akik be szeretnének jutni egy ilyen intézménybe.

Múlt héten a Fővárosi Közgyűlés megszavazta egy IX. kerületi ingatlan eladását, így több mint ötven idősotthoni férőhely szűnhet meg Karácsonyék miatt

 – közölte lapunk megkeresésére Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere. A politikus hozzátette: történik ez éppen akkor, amikor közel háromezren várnak arra, hogy bekerüljenek egy idősotthonba.

Kovács Péter lapunknak kifejtette: módosító javaslatában azt kérte a Fővárosi Közgyűléstől, hogy a fent említett ingatlan eladásából származó egymilliárd forintot a budapesti idősotthoni férőhelyek számának megőrzése érdekében ne egy korábban tervben lévő, gyulai nyugdíjasotthon férőhelybővítéssel nem járó felújítására, hanem a XVI. kerületben az önkormányzat által hárommilliárd forintos keretből létesítendő, ötven férőhelyes, modern, minden igényt kielégítő, új otthon építésének a támogatására fordítsa.

A javaslatot azonban elvetette a baloldali városvezetés.

Az üggyel kapcsolatban fontos felidézni, hogy már tavaly is a fővárostól kétszáz kilométerre, Celldömölkön akart Karácsony Gergely idősotthont építeni, idős emberek helyett pedig összeférhetetlen hajléktalanokat költöztetett be egy csepeli nyugdíjasházba.

Korábban már megírtuk, hogy miközben a baloldali városvezetés több fővárosi idősotthont tervez bezárni, addig egymilliárd forintból Celldömölkön építenének új helyet a rászoruló budapesti időseknek.

Kovács Péter az üggyel kapcsolatban kifejtette, hogy több sebből vérzett ez az elképzelés: információk szerint a celldömölki beruházásnál egy pályázó magánbefektető volt, és felmerült akkor a korrupció gyanúja is. Úgy tudni, a pályázó celldömölki cég tulajdonosai a baloldalhoz köthetők, köztük szerepel Söptei Józsefné, Celldömölk korábbi baloldali alpolgármestere is.

Kovács Péter megkeresésünkre úgy fogalmazott: nem meglepő, hogy a fővárostól több száz kilométerre tervezett ilyen beruházásokat a főpolgármester. Jellemző gyakorlat ez nála, hisz például a főpolgármester-helyettesének sincs sok köze Budapesthez, Bősz Anett ugyanis köztudottan Érden lakik.

Az elvtársak segítenek egymásnak, mert Bősz Anett pont kiesett a parlamenti patkóból, így választották Karácsony Gergely helyettesévé. Kovács hozzátette, hogy korábban, a Demszky-éra idején is így működtették a fővárost: a vezetést most sem a budapestiek érdeke foglalkoztatja, hanem a pártpolitikai mutyi.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.