Rengeteg kórházat bezárna Gyurcsányék árnyékminisztere

Komáromi Zoltán már 2010 előtt Gyurcsány elvakult híve volt, támogatta a vizitdíjat, az egészségügyi ellátások leépítését.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 25. 10:00
KOMÁROMI Zoltán
Budapest, 2022. május 10. Komáromi Zoltán, a DK képviselõje felszólal a veszélyhelyzet megszûnésével összefüggõ szabályozási kérdésekrõl szóló javaslat vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megszorító, az emberektől folyamatosan elvonó baloldali gazdaságpolitika egyik jellegzetes alakja, Dávid Ferenc után újabb cikksorozatunkban Gyurcsány Ferenc feleségének egészségügyi árnyékminiszterét mutatjuk be – olvasható az Origó cikkében.

Komáromi Zoltán szemlélete és eddigi megnyilvánulásai katasztrofális alternatívát vetítenek a magyarok elé: kórházbezárások, vizitdíj és az egészségügyi ellátások leépítése következne.

Gyurcsány Ferenc egyik leghűségesebb támogatója, Komáromi Zoltán június elsején az ATV-ben kijelentette, hogy „talán még ennél kevesebb kórház is elég lenne”. A reggeli Start című műsorban ugyanis Komáromi Zoltánt arról kérdezték, egyetért-e Újbuda DK-s polgármesterének felvetésével, aki tavaly arról beszélt, hogy Magyarországon tudomása szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van, ezt a számot több mint a harmadával csökkenteni kellene. Tehát Gyurcsányék reménybeli egészségügyi minisztere szerint több mint harmadával csökkenteni kellene a kórházak számát Magyarországon. Ez persze nem meglepő, ha visszatekintünk a 2010 előtti baloldali kormányzásra, amikor napirenden voltak a kórházbezárások.

Célkeresztben a vidéki kórházak

A korábban az Együttben és az MSZP-ben is megforduló, DK-s háziorvos egy másik alkalommal konkrétan a vidéki, kisvárosi kórházak ellen érvelt

Sokkal jobban jár mindenki, hogyha arra a helyre viszik be, ahol minden, pénz, paripa, fegyver ott van egy helyen, és hogy ne legyen meglepetés, egy alacsonyabb progresszivitási szintű intézmény nem rendelkezhet sem azokkal a műszerekkel, sem azzal az emberi erővel, szakértelemmel. Annyi ember… vannak műtétek, ahol négy-öt embernek kell a műtőben benn lenni. Egy kisvárosi kórházban ezt logikusan nem lehet megcsinálni.

 – magyarázta Komáromi Zoltán. 

Álhírek és riogatás

Miközben folyamatosan arról beszélt a DK egészségpolitikusa, hogy intézményeket zárnának be, ha megnyernék a választást, tavaly augusztusban ő maga is álhíreket terjesztett az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatban és a Honvédkórház bezárásával riogatott. 

A honvédelmi tárca cáfolta a baloldali sajtóban több helyen is megjelent fake newst. 

Csupán annyi történt, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján szeptember 11. és 13. közötti időszakban a Honvédkórház sürgősségi betegellátási feladatait a rendelkezésben kijelölt kórházak vették át. 

Az álhírgyártásból és a riogatásból Komáromi Zoltán kivette a részét a koronavírus-járvány idején is, amikor a keleti vakcinák ellen kampányolt.

A DK-s háziorvos olyan kijelentéseket tett, amelyek megingathatták az emberek vakcinába vetett bizalmát.

Márki-Zay Péter bukott baloldali miniszterelnök-jelölt egészségügyi programírója az ATV egyik műsorában arról beszélt, hogy kizárólag kínai leírást kapott a kínai vakcinához, amellyel érzékeltette, hogy nem biztonságos annak beadása. Később arról is beszélt, hogy egy kollégája arról küldött neki fotót, hogy lejárt szavatosságú vakcinát kapott. Miután a műsorvezető felhívta figyelmét, hogy mondandójával elriaszthatja az embereket az oltástól, Komáromi annyit mondott, hogy az általa bemutatott gondok csak a háziorvosok problémái, tagadva ezzel az őt ért vádat. Ezek mellett arról is biztosított mindenkit, hogy nem ért egyet azzal, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. 

A kijelentésből akkora botrány lett, hogy a Magyar Orvosi Kamara is etikai eljárást helyezett kilátásba ellene.

Folytatjuk...

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Komáromi Zoltán, a DK képviselője felszólal a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 10-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.