időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

A DK-ban folytatja Déri Tibor

Munkatársunktól
2022.10.19. 18:05 2022.10.19. 18:05
A DK-ban folytatja Déri Tibor

Bejelentette kilépését a Momentumból Déri Tibor, Újpest polgármestere, aki a Demokratikus Koalíció (DK) frakciójához fog csatlakozni a fővárosi közgyűlésben. Déri Tibor azt írta közösségi oldalán, hogy hosszú heteken át gondolkodott és tépelődött, mielőtt meghozta döntését. 

A polgármester azt írta, hogy „az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve” nem esett jól neki pártja reakciója. 

Ennek ellenére a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy érezte, hogy pártjával közösen kell esélyt kell adniuk a további munkára. Sajnálatát fejezte ki, amiért az elmúlt hetekben világossá vált számára, hogy valami végérvényesen megváltozott helyi politikai közösségében, melynek hatására úgy döntött, bejelenti kilépését a Momentum Mozgalomból.

Kijelentette, Újpestnek a legfontosabb most a nyugalom, a kiszámíthatóság, a béke, a stabilitás és a gazdasági válság sikeres leküzdése. Egyértelműsítette, hogy politikusi munkáját kerületében párton kívüli polgármesterként folytatja, mert Újpest jelene és jövője, a városrész fejlődése továbbra is szívügye, ezért nem hagyja magára fővárosi képviselőként sem a kerületet. Hangsúlyozta, a további hatékony érdekérvényesítést biztosítandó, 

a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozik a legnagyobb demokratikus közösség, a DK frakciójához, de a pártba nem lép be. 

Úgy fogalmazott, a DK képviselőcsoport munkáját minden erejével, minden újpesti és fővárosi érdekében segíteni fogja, melyben legerősebb szövetségesének dr. Trippon Norbertet és Bedő Kata újpesti alpolgármestert nevezte.

Mint arról lapunk beszámolt, néhány héttel ezelőtt a polgármester bejelentette 2024-ben esedékes visszavonulását. Erről akkor Nagy István, az újpesti Fidesz frakcióvezetője kifejtette, hogy Déri a politikai védelemért cserébe a polgármesteri pozíciót átjátszotta a DK-nak, a baloldal pedig rögtön ki is jelölte az utódját, Trippon Norbert, alpolgármester, budapesti DK-elnök személyében. Három éve, 2019-ben a DK fővárosi frakciója 4 fővel indult, mára már 7-en képviselik a budapestieket a legnagyobb ellenzéki párt fővárosi frakciójában.

Borítókép: Déri Tibor, Újpest polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.