Bakondi: A szerb–magyar határ térségében feltorlódtak a migránsok

Október közepéig 225 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés közben, míg tavaly ez a szám egész évben 122 ezer volt – tájékoztatott a belbiztonsági főtanácsadó.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 26. 8:54
null
20211215 roszke hatar migrans MIGRANS ARCAT KI KELL TAKARNI csongrad megye havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október közepéig 225 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés közben, míg tavaly ez a szám egész évben 122 ezer volt 

– hívta fel a figyelmet Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az utóbbi években jelentősen nőtt az Iránból, Afganisztánból, Indiából, Pakisztánból és Nepálból érkezők száma.

A migrációs csomópont áttevődött a görög zöldhatárra, majd innen Bulgárián, Észak-Macedónián és Szerbián keresztül érkeznek az emberek a magyar határhoz. Jelezte azt is, hogy a szerb–magyar határ térségében feltorlódtak az illegális határátlépők, mert a magyar határt nagyon szigorúan őrzik.

 – Itt megakadnak és mindenféle kísérleteket hajtanak végre a sikeres átjutás érdekében. Előfordul, hogy a migránsok fegyverrel fenyegetőznek, rongálnak és nagy csoportban próbálnak átjutni a határon

 – fogalmazott.  Elmondta az is, hogy a magyar–szerb határon osztrák, cseh, szlovák és török rendőrök is segítik magyar kollégáik munkáját. Bakondi György végül hangsúlyozta: 

úgy tűnik, egyre több ország ismeri fel, hogy az Európai Unió súlyosan elhibázott migrációs politikájával szemben, a szétosztást sürgető kvóták helyett a határok őrizetére kell hangsúlyt helyezni.

Borítókép: Illegális bevándorlók Röszkénél. Fotó: (Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.