időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Balos feljelentésre ismét Magyarországra jönnek az aggódók

Forrás: Mandiner.hu
2022.10.31. 10:24 2022.10.31. 10:37
Balos feljelentésre ismét Magyarországra jönnek az aggódók

A baloldali sérelemexport régi hagyomány, már az SZDSZ is előszeretettel alkalmazta. Az elbukott ellenzéknek Washington helyett most elég Brüsszelig futni a panasszal.

Az EU kulturális és oktatási bizottsága küldöttséget meneszt Magyarországra. A kiszivárgott információk szerint két gyors miniszteri találkozón kívül elsősorban ellenzéki médiaorgánumokat, szervezeteket, Karácsony Gergelyt és Bősz Anettet, illetve a CEU-t keresik fel – olvasható a Mandiner.hu cikkében. 

A látogatás ideológiai nyomvonala már sejteti az eredményeket, amikre Sabine Verheyen delegációvezető képviselő is ráerősített. 

Ahogy fogalmazott, a hozzájuk érkező aggasztó hírek valódiságát kívánják ellenőrizni, illetve az európai állampolgárság és a demokrácia eszméjének szárba szökkenését figyelik majd közelről.

A mechanizmus közel sem újkeletű. A Mandiner cikkében felidézte, hogy a rendszerváltás utáni történelmünket gazdagon átszövi a balliberális erők exportált sérelmi politikája. A recept pedig mindig ugyanaz, a jobboldali kormányok vélt igazságtalanságaival addig házalni az aktuális hatalmi központoknál, amíg valamiféle beavatkozás ki nem sajtolható. 

A külföldre kuncsorgás viszolyogtató taktikáját már az Antall-kormány ellen a magát elszámító SZDSZ is sikeresen alkalmazta. A választáson megsemmisítő vereséget szenvedő ellenzéknek most már azonban elég Brüsszelig futnia.

A motiváció ugyanakkor szemernyit sem változott, a baloldal részéről jöhet a forrásmegvonás, az elítélő nyilatkozat és a szankciós jogászkodás. Részükről bármi jöhet, ami a kormányt és az egész országot is rosszul érinti, a mellékhatások figyelembevétele nélkül – tette hozzá a Mandiner.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

Megint jönnek, érdeklődnek

A kormány nem vitatkozni akar, hanem együttműködni, így nincs bajunk az Európai Bizottság által kért tizenhét pont végrehajtásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.