Balos feljelentésre ismét Magyarországra jönnek az aggódók

A baloldali sérelemexport régi hagyomány, már az SZDSZ is előszeretettel alkalmazta. Az elbukott ellenzéknek Washington helyett most elég Brüsszelig futni a panasszal.

Forrás: Mandiner.hu2022. 10. 31. 10:24
null
2021.06.05. Budapest Fudan egyetem elleni tünteteés, diákváros, Karácsony Gergely, Baranyi Krisztina Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU kulturális és oktatási bizottsága küldöttséget meneszt Magyarországra. A kiszivárgott információk szerint két gyors miniszteri találkozón kívül elsősorban ellenzéki médiaorgánumokat, szervezeteket, Karácsony Gergelyt és Bősz Anettet, illetve a CEU-t keresik fel – olvasható a Mandiner.hu cikkében. 

A látogatás ideológiai nyomvonala már sejteti az eredményeket, amikre Sabine Verheyen delegációvezető képviselő is ráerősített. 

Ahogy fogalmazott, a hozzájuk érkező aggasztó hírek valódiságát kívánják ellenőrizni, illetve az európai állampolgárság és a demokrácia eszméjének szárba szökkenését figyelik majd közelről.

A mechanizmus közel sem újkeletű. A Mandiner cikkében felidézte, hogy a rendszerváltás utáni történelmünket gazdagon átszövi a balliberális erők exportált sérelmi politikája. A recept pedig mindig ugyanaz, a jobboldali kormányok vélt igazságtalanságaival addig házalni az aktuális hatalmi központoknál, amíg valamiféle beavatkozás ki nem sajtolható. 

A külföldre kuncsorgás viszolyogtató taktikáját már az Antall-kormány ellen a magát elszámító SZDSZ is sikeresen alkalmazta. A választáson megsemmisítő vereséget szenvedő ellenzéknek most már azonban elég Brüsszelig futnia.

A motiváció ugyanakkor szemernyit sem változott, a baloldal részéről jöhet a forrásmegvonás, az elítélő nyilatkozat és a szankciós jogászkodás. Részükről bármi jöhet, ami a kormányt és az egész országot is rosszul érinti, a mellékhatások figyelembevétele nélkül – tette hozzá a Mandiner.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.