időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Megint jönnek, érdeklődnek

Pilhál György
2022.10.26. 05:59
Megint jönnek, érdeklődnek

A kormány nem vitatkozni akar, hanem együttműködni, így nincs bajunk az Európai Bizottság által kért tizenhét pont végrehajtásával, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Budapester Zeitung című német nyelvű lapnak adott hétfői interjúban, hozzátéve: – Mindet teljesíteni fogjuk, de lefogadom, hogy közvetlenül ezután lesz egy tizennyolcadik, egy tizenkilencedik és így tovább. […] Abból indulok ki, hogy mindig újabb és újabb kérések érkeznek majd.

És milyen az élet! Csupán egyet kellett aludnunk, máris azt olvashattuk a brüsszeli forrásokra hivatkozó Népszavában, hogy november elején Magyarországra jön az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottságának kilencfős küldöttsége. Nocsak!
Állítólag a média- és az akadémiai szabadság érdekli őket elsősorban, meg az, hogy milyen bánásmódban részesülnek a nálunk tartózkodó tanköteles ukrajnai menekültek. Sabine Verheyen, a parlamenti bizottság elnöke vezeti majd a delegációt, velük tart Bocskor Andrea Fidesz EP-képviselő is. Érdekesség, hogy Csák János és Navracsics Tibor miniszterek mellett Karácsony Gergely főpolgármesterrel is tárgyalni fognak. (Vajon megkérdezik-e utóbbitól – angolul –: aztán hány fát ültetett a kampányában megígért százezerből? És elégedett-e mind a félszáz tanácsadójával?)

A Népszava úgy tudja, a váratlan látogatásnak az égvilágon semmi köze nincs a nekünk járó uniós támogatásokhoz. 
Majd lesz.

Azért kíváncsi lennék, vajon a többi tagállamot is ennyire kitüntetik-e figyelmükkel. Vagy onnan e buzgalom, mert egyszerűen tetszik nekik errefelé. Szép ország, kedves lakók, kiváló koszt stb. Ebben az esetben jó ízlésük van.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.