időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Elképesztő stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre + videó

Forrás: Metropol
2022.10.07. 12:11 2022.10.07. 15:27
Elképesztő stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre + videó

Egy videó tanúsága szerint a dolgozók felháborodottan tették szóvá Mártha Imrének, a budapesti közműholding vezérigazgatójának, hogy a milliárdos baloldali cégvezetőn látható ruha nekik többhavi bérükbe is belekerülne. A cégvezér erre reagálva megpróbálta bebizonyítani, hogy van elég pénz a szemétszállító cégben. Nem ez az első alkalom azonban, hogy Mártha Imre provokatívan viselkedik a dolgozókkal.

Mártha Imrét, a budapesti közműholding vezérigazgatóját többször is kinevették a kukások, akik felháborodottan tették szóvá, hogy a cégvezetőn látható ruha ára nekik többhavi bérükbe is belekerülne – hívta fel a figyelmet a Metropol. A milliárdos cégvezér azt próbálta bebizonyítani, hogy van elég pénz a szemétszállító cégben, amire a kukások kinevették.

A milliárdos baloldali cégvezér nem először kerül hasonló helyzetbe: korábban például a szegények munkájáról is dalolt. 

Mókázz, nevess, hogy pénzt keress 

– énekli Mártha Imre a Tanulj meg, fiacskám, komédiázni! című dalban. Zerkovitz Béla szerzeményében többek között olyan sorok vannak, hogy „Magaddal törődj csak, más senkivel!”. A Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatójának főszereplésével játszódó eredeti klip a legnépszerűbb videómegosztón régóta megnézhető. A korábbi dalválasztást az elmúlt hónapok hírei tették izgalmassá, az utóbbi időben ugyanis több információ is megjelent Mártha hihetetlen meggazdagodásáról

A cégvezér több olyan képet osztott meg a közösségi médiában, amelyeken úgy tűnt, mintha szándékosan provokálná a munkatársait. Miközben a cégeknél folyamatos a leépítés, ő milliárdos nyaralásokon, alulöltözött hölgyek társaságában töltötte mindennapjait. A legnagyobb felháborodást tavaly, kora ősszel az váltotta ki, amikor Mártha Imre az egyik jach­tozó képre, amin egy csaknem meztelen hölggyel volt látható, ráírta: Home office.

 

Ellenőrök, hazugságok

Mint ismert, a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióban október 4-én kedden reggel munkabeszüntetés kezdődött. A szemétszállítók többek között azt sérelmezték, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről. Ráadásul ellenőröket vettek fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után, az ellenőrök pedig sokkal többet keresnek, mint ők. A Blikk tudósítása szerint a fővárosi cég baloldali vezetése korábban kirúgással fenyegette meg a sztrájkolókat. A szemétszállítók állandósult problémáiról, nehéz helyzetéről lapunk több cikket is írt, többek között beszámoltunk arról, hogy volt olyan eset, hogy a kánikulában nem osztottak védőitalt a dolgozóknak, és sok volt az üzemi baleset is. 

Karácsony Gergely a héten egyébként már a katasztrófavédelemhez fordult, hogy szállítsák el a szemetet Budapestről.

A Világgazdaság cikke pedig kiemelte azt, hogy szerintük nem igaz Karácsonyék állítása, miszerint a főváros azért nem tud magasabb bért adni a kukásoknak, mert az állami hulladékkezelő holding visszatartja a budapestiek által befizetett szemétdíj egy részét. A valóság ugyanis ezzel szemben az, hogy az állami cég idén 1,4 milliárd forinttal többet utalt át a fővárosnak, mint amennyi a szemétdíjból befolyt, s további egymilliárdot fizetett ki a szemétszállítással összefüggésben. A cikk hozzáteszi, hogy Karácsony Gergely és a Mártha Imre vezette fővárosi közműcég mostanáig semmilyen hivatalos eljárást nem kezdeményezett az állításuk szerint évek óta fennálló, milliárdos állami tartozás miatt.

Borítókép: Mártha Imre és Karácsony Gergely (Fotó: Máthé Zoltán)

Szemétkáosz Budapesten

Miért „szemétkedik” Karácsony?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.