Gyurcsány áztatta be erőszakkal az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóját

Dömötör Csaba államtitkár a parlamentben reagált a DK vezérének az október 23-i beszédére.

2022. 10. 24. 14:25
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. július 11. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány veszélyt jelent Magyarország biztonságára, mondván, túl szorosak a kapcsolatok Oroszországgal. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélte, hogy Finnország és Svédország csatlakozása a NATO-hoz Magyarország érdekeit szolgálja.

– Az önök kormánya egy hasonlóan nehéz helyzetben lenullázta a magyar hadsereget

– jelentette ki válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hozzátette: Vadai Ágnes államtitkárként ezt közelről nézte végig. A kormánypárti politikus megjegyezte, hogy fontos a NATO-bővítés ügye. Kiemelte, hogy sűrű a parlament napirendje, mert az Európai Unióval történő megegyezéshez szükséges törvénymódosításokról kell tárgyalni, amiket a baloldal nem támogat.

Dömötör Csaba szót ejtett arról, hogy Gyurcsány Ferenc október 23-án a kormányt méltatlannak nevezte az 1956-os forradalom szelleméhez.

– Ez az ember áztatta be erőszakkal az ötvenedik évfordulót

– emlékeztetett az államtitkár a 2006-ban történtekre.

Továbbá kiemelte, hogy pár napja vettek végső búcsút Wittner Máriától, ’56-os hőstől, akiről a DK árnyék-kancelláriaminisztere azt mondta, hogy nem érdemli meg, hogy teret nevezzenek el róla.

– Eközben a baloldal támogatja, hogy Horn Gyuláról közterületet nevezzenek el

– mutatott rá Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.