időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

Gyurcsány áztatta be erőszakkal az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóját

Máté Patrik
2022.10.24. 14:25 2022.10.25. 02:04
Gyurcsány áztatta be erőszakkal az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóját

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány veszélyt jelent Magyarország biztonságára, mondván, túl szorosak a kapcsolatok Oroszországgal. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélte, hogy Finnország és Svédország csatlakozása a NATO-hoz Magyarország érdekeit szolgálja.

– Az önök kormánya egy hasonlóan nehéz helyzetben lenullázta a magyar hadsereget

– jelentette ki válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hozzátette: Vadai Ágnes államtitkárként ezt közelről nézte végig. A kormánypárti politikus megjegyezte, hogy fontos a NATO-bővítés ügye. Kiemelte, hogy sűrű a parlament napirendje, mert az Európai Unióval történő megegyezéshez szükséges törvénymódosításokról kell tárgyalni, amiket a baloldal nem támogat.

Dömötör Csaba szót ejtett arról, hogy Gyurcsány Ferenc október 23-án a kormányt méltatlannak nevezte az 1956-os forradalom szelleméhez.

– Ez az ember áztatta be erőszakkal az ötvenedik évfordulót

– emlékeztetett az államtitkár a 2006-ban történtekre.

Továbbá kiemelte, hogy pár napja vettek végső búcsút Wittner Máriától, ’56-os hőstől, akiről a DK árnyék-kancelláriaminisztere azt mondta, hogy nem érdemli meg, hogy teret nevezzenek el róla.

– Eközben a baloldal támogatja, hogy Horn Gyuláról közterületet nevezzenek el

– mutatott rá Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Gyurcsány a barikádon

A DK elnöke a magyar cancel culture megtestesítője, aki pár év alatt minden nevéhez fűződő rosszat elfelejt vagy kimagyaráz.

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.