Ellenezték a csepeli park Wittner Máriáról való elnevezését a baloldal képviselői

Az MSZP, a DK és a Momentum politikusai nemmel vagy tartózkodással szavaztak az ülésen.

Magyar Nemzet
Forrás: Csepel.info2022. 10. 23. 13:47
WITTNER Mária
Budapest, 2021. október 22. Wittner Mária 1956-os halálraítélt, volt országgyűlési képviselő Görgényi István 1956-os festményeiből, életművéből Hazádnak rendületlenül címmel nyílt kiállítás megnyitóján a Pesti Vigadóban 2021. október 22-én. Görgényi István a szocializmus évei alatt, titokban festette meg az 1956-os forradalom emlékeit megidéző képeit. A kiállítás október 24-től november 29-ig látogatható. MTI/Soós Lajos Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenezték a csepeli kis park Wittner Máriáról való elnevezését a DK, az MSZP és Momentum képviselői derült ki a Csepel.info cikkéből. A tájékoztatás amikor a csepeli önkormányzat testülete szeptember 29-én arról döntött, hogy örök emléket állít 1956 hősének, a DK-s Horváth Gyula a következőket mondta az ’56-os forradalmárokról és hősökről, a kommunisták által meggyilkoltakról: „ezeknek az embereknek sajnos a humánumhoz sem volt semmi közük, csupán ideológiai szerepük volt a vezetés politikájának alátámasztására”. Majd kijelentette: 

amennyiben eljön majd az idő, mert semmi nem örök, a mostani vezetés sem az, abban az esetben ezeket a közterületeket át kell majd keresztelni.

A kis park Wittner Máriáról való elnevezését hosszas vita után végül tizenegy igen, három nem és három tartózkodással fogadták el. Az előterjesztést a Fidesz mellett három ellenzéki képviselő támogatta, de az MSZP a DK és a Momentum politikusai nemmel vagy tartózkodással szavaztak. 

A Wittner Mária parkot október 23-án, vasárnap 15 órakor avatják fel Csepelen.

Borítókép: Wittner Mária (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.