időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Wittner Mária emlékére videópályázatot hirdet diákoknak a XX. Század Intézet

Forrás: MTI
2022.10.22. 11:22 2022.10.22. 12:20
Wittner Mária emlékére videópályázatot hirdet diákoknak a XX. Század Intézet

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából, Wittner Mária emlékére Én hősöm címmel videópályázatot hirdet középiskolás diákoknak a XX. Század Intézet – közölték az MTI-vel a pályázat kiírói.

A mozgalmas XX. század sokszor embert próbáló évtizedei bővelkedtek olyan példamutató és tiszteletre méltó személyekben, akikre büszkék lehetünk 

– hangsúlyozták.

A pályázat célja, hogy a tanulók elmélyüljenek a XX. század történelmében, és gondolkodjanak azon, milyen teljesítmény, helytállás az, amely számukra példaként szolgál, és válasszák ki saját hősüket, akinek történetén keresztül az általuk fontosnak tartott értékeket bemutatják – írták.

Pályázni egy legfeljebb háromperces, saját készítésű videóval lehet december 23-án éjfélig. 

Az első helyezett nyereménye egy okostelefon és könyvcsomag, a második okosórát és könyvcsomagot, a harmadik helyezett pedig e-könyv-olvasót és könyvcsomagot nyerhet.

A pályaműveket a [email protected] címre várják elektronikus formában, de akár postai úton, pendrive-on is be lehet nyújtani az 1062 Budapest, Andrássy út 60. címre feladva.

Borítókép: Wittner Mária (Fotó: Soós Lajos)

A magyar október

Varga Judit: A magyar összetartozást is ünnepeljük

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.