időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

KSH: egy hét alatt több mint kétmillióan töltötték ki a kérdőívet

Forrás: MTI
2022.10.08. 16:54 2022.10.08. 22:24
KSH: egy hét alatt több mint kétmillióan töltötték ki a kérdőívet

Egy hét alatt több mint kétmillióan töltötték ki a népszámlálási kérdőívet – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal szombat délután az MTI-t.

A közlemény szerint szombat 13 óráig 1,074  millió címről 2,4 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy ötmillió cím érintett, vagyis az elmúlt egy hét alatt a címek 21,4 százalékáról beérkeztek a válaszok, az érintett települések aránya eléri a 99,6 százalékot. A legnagyobb arányban továbbra is Győrladamér településről érkeztek kérdőívek (a kitöltési arány meghaladja a 39 százalékot) – ismertették.

A részletekről azt közölték, hogy a megyék közül Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a kitöltési arány (25,3 százalék), a második Fejér megye (24,1 százalék), míg a harmadik helyen Pest megye (23,6 százalék) áll.

A megyei jogú városok esetében arányaiban Székesfehérvárról érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (a kitöltési arány 27,4 százalék), a második Szombathely (26,4 százalék), a harmadik Győr (25,4 százalék) - írták.

Beszámoltak arról, hogy Budapesten a kitöltési arány jelenleg 23,6 százalékos.

A KSH felhívta a figyelmet arra, hogy az online kitöltés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja az egyébként törvény szerint kötelező adatszolgáltatásnak. A kérdőív online kitöltése egy 2-3 fős család esetében mindössze fél órát vesz igénybe számítógépen vagy bármely, internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön – áll az írásos összegzésben.

A KSH kiemelte, hogy mindenki, aki online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt, ha a kérdőív beküldését követően regisztrál a nyereményjátékra.

A KSH az online kitöltés időszaka alatt naponta öt darab, százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között. A nyereményjáték részletes szabályzata elérhető a nepszamlalas2022.hu/nyeremenyjatek címen – közölte a hivatal.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.