Kornélia 2024. március 3.
logo
Értelmes párbeszéd helyett az érzelmek felkorbácsolására törekszik a baloldal

Politikai tőkét kovácsolnának a tanárok helyzetéből

Kincses Krisztina
2022.10.14. 05:55 2022.10.14. 08:51
Politikai tőkét kovácsolnának a tanárok helyzetéből

– Miközben a szomszédunkban háború zajlik, a baloldal azzal van elfoglalva, hogyan lehetetlenítse el Magyarország helyzetét. Ennek része az is, hogy a tanároknak járó pénzeket visszatartja Brüsszelben, itthon pedig ráakaszkodik a tüntetésekre – mondta el lapunknak Pálfalvi Milán azzal kapcsolatban, hogy a baloldal a pedagógusok bérének emeléséről szóló társadalmi vitára is rátelepedett. A Nézőpont Intézet elemzője rámutatott, éppen a baloldal tehet arról, hogy eddig még nem jött meg a tanárok bérének megduplázásához szükséges pénz Brüsszelből.

Minden baloldali párt képviseltette magát az október 5-i pedagógustüntetésen, annak ellenére, hogy a megmozdulást „civil” jellegűnek és politikamentesnek hirdették. A baloldali Momentum Mozgalom bukott elnöke, Fekete-Győr András és a párt jelenlegi elnöke, Gelencsér Ferenc is részt vett a demonstráción, de ott volt még több más momentumos országgyűlési képviselő: Bedő Dávid, Orosz Anna és a magának közgazdászdiplomát hazudó Hajnal Miklós is.

A Jobbik bukott pártelnöke, Jakab Péter, Kunhalmi Ágnes és más MSZP-s politikusok, de a Gyurcsány-párt is megjelent. Felbukkant a DK-s Barkóczi Balázs képviselő, Gréczy Zsolt, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester és Komáromi Zoltán is.

A demonstrációt a Gyurcsány Ferenc szatellitszervezetének is nevezett Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezte.

A baloldal tehet róla, hogy eddig még nem jött meg a tanárok pénze Brüsszelből, hiszen ők ellene szavaztak annak, hogy Magyarország megkapja a jogos jussát

– mutatott rá Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője felhívta a figyelmet: ne feledjük, hogy azok a források, amelyekre 2021 óta várunk, járnak hazánknak, nem könyöradományok. Az elemző szerint a baloldal politikai tőkét próbál kovácsolni a tanárok helyzetéből. – Miközben tehát a baloldal itthon gerjeszti a hangulatot, Brüsszelben azért kardoskodik, hogy a pedagógusok bérfejlesztésére szánt forrásokat ne kapja meg hazánk – fogalmazott.

Pálfalvi Milán szerint a baloldali hangulatkeltők célja, hogy minél nagyobb botrány keveredjen egy olyan ügyből, aminek okozói éppen ők maguk. A kormány ugyanis betervezte a költségvetésbe a tanárok bérfejlesztését, Brüsszelnek már csak a nekünk járó forrásokat kellene folyósítania.

– A baloldal lépéseit, miután nincs valódi mondanivalója, az értelmes párbeszéd helyett az érzelmek felkorbácsolása, a provokatív lépések jellemzik – világított rá az elemző. Hozzátette, azokról a magukat függetlennek nevező megszólalókról, akik valójában politikai hatalomszerzés érdekében cselekszenek, rendre kiderül, hogy ideológiailag elkötelezettek. – Ezért van az, hogy kommunista dalt énekeltetnek diákokkal szivárványos jelkép alatt – jegyezte meg Pálfalvi Milán arra célozva, hogy a tüntetésen a Bella Ciao című dalt énekelték, amely egy híres olasz kommunista partizándal.

Borítókép: Jakab Péter a pedagógustüntetésen (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.