Saját rendőrséget toboroz az államtagadó szekta

Rendőrséget toboroz az államtagadó, Posta Imre szellemiségét követő UCC szekta. A szervezkedés tagjai legutóbb szeptemberben egy rendőri igazoltatást megtagadva kerültek be a hírekbe. Ráadásul maguknak állítanak ki igazolványt, a fiktív igazolvány pedig csalásra alkalmas. Mindezt tetézik azzal, hogy saját közigazgatást kezdtek el szervezni.

2022. 10. 24. 19:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját rendőrséget toboroz az államtagadóként hírhedtté vált szekta, hívja fel a figyelmet a Zsaruellátó nevű Facebook-oldal. Lapunk úgy tudja, a hatóságok vizsgálják, hogy milyen törvényeket szegnek meg ezzel a magyar hivatalos államiságot radikálisan elutasítók. 

A Zsaruellátó figyelemfelhívása szerint „az UCC-hívők közössége (röviden: »Magyarország csak egy New York-i cég« szekta) már nem elégszik meg azzal, hogy rendőröket provokál kamerás telefonnal a kézben, újabban saját toborzásba kezdett, jogtalanul használva a RENDŐRSÉG nevet. Miért? Mivel szerintük a magyar rendőrség nem létezik (mert egy New York-i cégnek nem lehet rendőrsége, logikus) ezért ők majd létrehozzák azt. (Logikus...).”

A szekta rendőrtoborzó plakátja. Forrás: Zsaruellátó

A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy szeptemberben egy „UCC-hívő” pár megtagadta rendőri igazoltatás során, hogy átadják az okmányaikat. Egyikük, L. Tibor szeptember 26-án este egy internetes oldalra feltöltötte a két nappal korábbi rendőri intézkedésről a testkamerájával rögzített videófelvételt, amelyhez olyan bejegyzést fűzött, amelyben a rendőröket név szerint megnevezve becsmérelte. Azt is hozzátette: Ez a törvénytelen eset megerősített minket abban, hogy az Amerikában vállalatként bejegyzett MAGYARORSZÁG, vállalati (POLICE) szolgáit és ügynökeit a megfelelő UCC zálogjog bejegyzésen keresztül teljes vagyonelkobzásra és szabadságvesztés terhe mellett felelősségre vonják a többi adóssal együtt az Amerikában hatályos vállalati törvények értelmében.”

 

A videó önmagában megáll bizonyítékként a gyanúsítottak ellen, mivel a pár ellenszegült, és a rendőröknek támadt, hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelniük.

Ennek a zavaros államtagadó szektának a követői toboroznak most saját rendőrséget. Csakhogy ez önmagában Btk.-ba ütköző cselekmény, ugyanis aki olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy a közbiztonság, közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A szekta rendőrségébe való felvétel egyik feltétele az UCC szekta által készített „személyi azonosító”, így saját szempontjukból érthető, hogy a szekta saját személyi azonosító igazolvánnyal is ellátja a tagjait. A Zsaruellátó fel is hívja a valódi rendőrök és az állampolgárok figyelmét erre. 

A szekta igazolványa fiktív személyi, ami alkalmas csalásra. Forrás: Zsaruellátó

„Az ún. »Azonosító Igazolvány« mérete, anyaga, formája megtévesztésig hasonlít a hatályos magyar személyi igazolványra, azonban azt NEM a magyar hatóságok állítják ki, hanem magánszemélyek, így a rajta lévő adatok hitelessége kétséges! Mindenkit arra kérünk, hogy az ilyen igazolványok adatait (szerződéskötéskor, hatósági eljárásban, postaforgalomban, egészségügyben stb.) kétségek közt fogadják, mivel visszaélésre ad lehetőséget. (Pl. más nevére kiállított, talált, lopott tajkártya mellé, rosszhiszemű szerződéskötéshez, csaláshoz, körözött személy bujkálásához stb.) A hatályos jog szerint azonban az ilyen saját gyártmányú kártya birtoklása (hasonlóan egy saját maga gyártotta sportköri igazolványhoz) önmagában nem bűncselekmény, csak ha visszaélnek vele.”

Az UCC szekta szervezői mindezt tetézik azzal, hogy saját közigazgatás létrehozására terveznek kísérletet tenni. A „hivatalok” névtáblái mindenesetre már felbukkannak a hozzájuk köthető közösségi oldalaikon.

A szekta szellemisége egyébként nagyban hasonlít, sőt egyes tételeiben azonos Posta Imre és köre szellemiségéhez, bár a jelenleg is gyanúsított volt rendőrségi pszichológus blogjában hallgat erről.

Emlékezetes, hogy Posta Imre és elvbarátai bukkantak fel a gyereküket anyakönyveztetni nem hajlandó dusnoki párral, amely a gyámüggyel ütközött össze néhány éve. A pár nem volt hajlandó anyakönyveztetni a gyermekét, mivel nem ismeri el a magyar államot.

 

Ismert, Posta Imrét és társait megalapozottan gyanúsították meg az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntett és emberölés előkészülete bűntett elkövetésével. 

Borítókép: Az államtagadó szekta rendőrtoborzó plakátja (Forrás: Zsaruellátó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.