Vérengzést akart rendezni a baltával iskolába menő Alex

Baltával a táskájában ment az iskolába kedden a nyolcadikos Alex Felvidéken, a Kassai kerület Mnísek nad Hnilcom községében. A fiút elfogták és kihallgatták a rendőrök, akiknek beismerte, hogy meg akarta ölni az összes osztálytársát.

2022. 10. 19. 19:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömeggyilkosságra készült az a nyolcadikos diák, aki aki kedden baltával a hátizsákjában ment el a szepesremetei (Mnísek nad Hnilcom – Gölnicbányai járás) alapiskolába, számolt be róla ma az összes szlovákiai lap és az elektronikus sajtó.

A Paraméter című hírportál szerint Alex édesanyja azt állította, senkit sem akart bántani, csupán egy videót akart készíteni a fia.

A történtek miatt a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egységeit riasztották az iskolába, elfogták és kihallgatták a 14 éves fiút.

A tanuló a rendőröknek beismerte, azt tervezte, hogy az összes osztálytársát megöli. A fiú azt is elismerte, hogy a negyedik órán akarta elkövetni a támadást.

A Joj TV információi szerint a fiúnak bűntársai is voltak, akiknek az volt a feladatuk, hogy bezárják az ajtót. 

Mint Denisa Bárdyová, a rendőrség elnökségének szóvivője elmondta, a NAKA nyomozója a 14 éves fiatalkorút előre megfontolt emberölés, különösen súlyos bűncselekmény előkészítésével vádolta meg. Bárdyová hozzátette, a nyomozó indítványozta a vizsgálati fogságba helyezést, 25 év vagy akár életfogytig tartó börtönbüntetés fenyegeti.

A rendőrség megállapításai szerint támadásával az általános iskola több osztálytársát és tanárát is célba vette

– tette hozzá Bárdyová.

Martina Barilová pszichológus szerint nem arról beszélünk, hogy a fiúnak csak egy megjegyzése volt, hogy egyszer szívesen megteszi. 

Valójában egy fegyvert vitt magával, vagyis a fejszét. Szóval szerintem nagyon is fennáll annak a veszélye, hogy valami igazán ijesztő dolog történik ott

– magyarázta Barillová.

A hozzátartozók szerint a gyerek neurológiai problémákkal küzd, migrénes rohamai vannak, és néha nem tudja kontrollálni, hogy mit csinál. Szakértő szerint azonban a tanulóval sokkal súlyosabb problémák vannak.

Magyarországon legutóbb a múlt héten történt hasonló eset. „Holnap megölöm az osztálytársam” – ezt a bejegyzést írta be múlt héten szerdán egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba. A TEK a beazonosítást követően azonnal értesítette a – nyomozás lefolytatására jogosult – KR NNI nyomozóit. A rendőrök még aznap este elfogták a 16 éves fiút, aki ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás.

 

Ugyancsak múlt héten egy budapesti iskolában késelte meg osztálytársát egy diák. Harminc napra rendelték el a letartóztatását annak a 18 éves diáknak, aki múlt héten hétfőn a Várkerületi iskolájában megkéselte osztálytársát. A sajtóban Bertoldként említett fiatalember korábban már gyilkossággal fenyegetőzött. Pszichés problémákkal küszködik, az iskolai folyosón a szekrényajtót is lefejelte. A letartóztatás alatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják az elmeállapotát.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Újszó.com)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.