A DK a legszélsőségesebb ellenzéki párt az Országgyűlésben

Azt viszont nehéz eldönteni, hogy amit Gyurcsány Ferenc az utóbbi időben önmagáról mutat, az csupán szerep-e, vagy tényleg ilyen szélsőséges politikussá vált.

Bákonyi Ádám
2022. 11. 26. 7:40
2021.10.22. BUdapest DK , Demokratikus koalíció szülinap, Gyurcsány Ferenc, Dobrev KLára Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz

Azt viszont nehéz eldönteni, hogy amit Gyurcsány Ferenc az utóbbi időben önmagáról mutat, az csupán szerep-e, vagy tényleg ilyen szélsőséges politikussá vált.

Az utóbbi időszakban egyértelműen bebizonyosodott, hogy jelenleg a Gyurcsány Ferenc vezette DK a legszélsőségesebb ellenzéki párt az Országgyűlésben. Mind stílusában, mind mondanivalójában átlépi a politikai kultúra, illetve a demokrácia írott és íratlan szabályait

− mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin arról, hogy a bukott miniszterelnök a minap náci politikusnak, politikai szörnynek, mentálisan betegnek nevezte közösségi oldalán Orbán Viktort. A XXI. Század Intézet elemzője hangsúlyozta: az ilyen megfogalmazásoknak nem csak a stílusa, hanem a mondanivalója is szélsőséges.

− Azzal ugyanis, hogy Gyurcsány nácinak nevezi a miniszterelnököt, azt a politikust akarja kirekeszteni a demokratikus versenyből, akit a választók bíztak meg azzal, hogy irányítsa, vezesse az országot − mutatott rá Nagy Ervin, aki szerint a DK elnökének szélsőséges megnyilatkozásai azon taktikájának is részét képezik, hogy „leuralja” a baloldalt, ennek érdekében pedig minden eszközt felhasznál ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet.

− Mivel azt gondolja, hogy ha beszélnek róla és ő van a középpontban, akkor azzal egyértelműen a baloldal vezetőjének tűnik, éppen ezért mindenre képes − fejtette ki az elemző, aki szerint egyelőre nehéz eldönteni, hogy amit Gyurcsány Ferenc az utóbbi időben önmagáról mutat, az csupán szerep-e, vagy tényleg ilyen szélsőséges politikussá vált.

− Az viszony tény, hogy aki figyeli az utóbbi időben tett megnyilatkozásait, az erősen elgondolkodik azon, hogy Gyurcsány Ferencnek van-e egyáltalán helye a normális nyilvánosságban, a normális párbeszédben, vitákban − zárta gondolatmenetét a XXI. Század Intézet elemzője.

Ismeretes: az önmagát a legeurópaibb pártnak nevező DK elnökének közösségi oldalán az utóbbi hónapokban sorra születnek az Orbán Viktort a legalpáribb módon sértegető bejegyzések, többek között „rongyembernek”, „történelmi törpének”, illetve pusztán „Törpének” nevezve őt. Utóbbival kapcsolatban  Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közösségi oldalán úgy fogalmazott, „Gyurcsány Ferenc nem az első baloldali toleranciaharcos, aki bátran él a testszégyenítéssel, amikor kifogy a piacképes érvekből (amik eleve nem nagyon voltak neki). Most éppen azóta félretett szövetségesétől, Karácsony Gergelytől vette át a stafétabotot”.

Tahóság, testszégyenítés, megbélyegzés, rasszizmus. Ha tényleg ez a baloldal teljesítménye, az nagyon kevés. Ezt pedig nem én mondom, hanem a választók, negyedszerre. De ezek szerint mindig van lejjebb. És valahogy az mindig Gyurcsány

− írta Fürjes Balázs.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.