Indul az Axióma politikai sorozata: „Rendszer/váltás?” + videó

Elindult az Axióma új politikai sorozata a YouTube-on. Az első rész nem is lehetne aktuálisabb. A csatorna a magyar mozik sikerlistáján élre törő Blokád című film eseményeit mutatja be. Mindezt viszont nem a filmvásznon, hanem a való életben.

Forrás: Axióma2022. 11. 03. 10:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig nem ismert dokumentumokkal és exkluzív megszólalókkal elevenítik fel a blokád világát. Azt a 32 évvel ezelőtti „taxislázadást”, amely négy napra megbénította az országot. Vajon, hogy lett a taxisok sztrájkjából politikai válsághelyzet? Mi a teljes igazság? 

Az Axióma sorozatának első részében a többi között ezekre a kérdésekre keresik a választ. 

A videóban kiemelték, hogy a liberális mítoszteremtés egyik fontos állomásának tekintik a taxisblokádot.

A blokádról eddig úgy beszéltek, mint egy polgári engedetlenségi mozgalomról, 56 szellemének újjáéledéséről, miközben erről szó sem volt, sőt, hemzsegett az alkotmányos visszaélésektől. De akkor mégis mi volt? Előre megtervezett puccskísérlet, amelyhez csak egy szikra kellett? Külföldről is támogatott kormánybuktatási akció? 

– tette fel a kérdést a konzervatív fiatalokból álló médium.

 

A csatorna nem kevesebbre vállalkozott, minthogy fényt derít a rendszerváltás titkaira és lerombolja a hamis mítoszokat. Ahogy ígérik, „tiszta képet adunk a múltról – illúziók és Kádár-nosztalgia nélkül”. 


– A szovjetek éppen kivonultak, és a térség egy rövid ideig szabad mezőnek tűnt a sakktáblán – hangzott el az Axióma „Rendszer/váltás?” című műsorában.

Az első évadban négy részre számíthatnak a nézők. Epizódról-epizódra Borvendég Zsuzsanna és Mező Gábor szerkesztő-páros járja körbe a rendszerváltás legfontosabb jelenségeit, és teszik fel a kérdést: Valóban leváltottuk a bukott rezsimet? 

Az első epizód már megtekinthető az Axióma YouTube csatornáján.

Borítókép: képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/Axióma)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.