Taxisblokád kék háttér előtt

A Blokád trükkjeivel ismerkedhetünk meg a Svenk mai adásában.

Magyar Nemzet
2022. 10. 29. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Trükkutómunka szempontjából még nem készítettek ilyen filmet Magyarországon – árulja el Benyó Zoltán, az október 20-án bemutatott Blokád című film VFX supervizora a ma este 22.50-kor kezdődő Svenk műsorában a Hír TV-n.  Mint a folytatásban elmagyarázza: 

külföldi szemlélettel valósítottak meg olyan képi tartalmat, amit csak ezen a módon lehetséges, s hasonló film híján eddig nem volt rá szükség. 

Az említett szemlélettel kapcsolatban elmondja: archív felvételek alapján építették újra a már nem létező háttereket, mint például a Kossuth teret, amely megváltozott, így egy újonnan felépített aszfaltterületen forgatták le a Parlament előtt játszódó jeleneteket.

– A hídfoglalás eseményei közül az Árpád hídon történteket rekonstruáltuk – avat be Benyó Zoltán, aki a forgatásról elmesélte: 

a Die Hardhoz készített aszfaltszakaszból alakították ki a nyolcsávos úttestet, s kék hátterek segítségével jelenítették meg a híd környezetét.

A Blokád mellett az adás bepillantást enged a Larry című film kulisszatitkaiba is.

A juhászként tengődő, 21 éves Ádám magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt kapcsolatban él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával. Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembenézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten nagy népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

Borítókép: Jelenet a filmből (Forrás: Intercom)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.