Nyugalomra int a kormány

Magyarország kőolajellátása több hónapra biztosítva van.

Forrás: M12022. 11. 15. 21:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány nyugalomra int, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az első hírekből

– erről beszélt a honvédelmi miniszter a Lengyelországot elérő rakétatámadás és a Barátság kőolajvezeték leállása után az M1 közszolgálati csatornán. Mi is megírtuk, hogy az események miatt Orbán Viktor miniszterelnök összehívta a Védelmi Tanácsot, ennek üléséről érkezett a közmédia stúdiójába a miniszter. 

– Az ország kőolajellátása biztosított nemcsak mostanra, hanem a következő hónapokra is – emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf. 

Hozzátette: „Meg kell várni a megerősített információkat, a rakétatámadással kapcsolatban egyelőre nem tudjuk, hogy mi történt, várjuk a lengyelek tájékoztatását.” 

A miniszter beszélt a NATO főtitkárával, és több szomszédos ország miniszterével is, mindenki a nyugalom megtartását szorgalmazza. Mindenkivel kapcsolatban vagyunk, európai és NATO-szövetségeseinkkel is, 

a Magyar Honvédség pedig készen áll az ország védelmére.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.