Szita Károly a főváros támogatását is várja az uniós szankciós politika megváltoztatására irányuló levélhez

Az Európai Bizottság elnökének írt levele támogatására szólította fel Budapestet Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke Kaposváron szerdán.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 11. 23. 16:14
SZITA Károly
Kaposvár, 2022. március 25. Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a megújult kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban az átadása napján, 2022. március 25-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A somogyi megyeszékhely polgármestereként is dolgozó politikus felidézte: október elején fordult Ursula von der Leyenhez, kérve az orosz–ukrán háborúval összefüggő európai uniós szankciós politika megváltoztatását és azt, hogy tegyék elérhetővé Magyarországnak a felzárkózási és helyreállítási alap forrásait. Kezdeményezéséhez a magyarországi települések több mint nyolcvan százaléka, 2551 önkormányzat csatlakozott.

Ebből az elmúlt három évtizedben példa nélküli összefogásból bántóan hiányzik a legnagyobb önkormányzat, a fővárosi önkormányzat, de csatlakozni még nem késő – jegyezte meg a politikus.

Szita Károly szavai szerint a brüsszeli szankciós politika eredményeként elszabaduló, minden magyar ember életét megnehezítő, az önkormányzatok működését veszélyeztető energiaárak témája pártok feletti ügy, túlmutat a napi politikán.

Kérjük Budapest vezetését, tegyék félre a napi politikai ügyeket, csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz, vállt vállnak vetve küzdjünk, hogy a brüsszeli szankciós politika ne sújtsa, hanem segítse a magyar településeket, a magyar önkormányzatokat

– mondta.

Szita Károly szerint mára egyértelművé vált: az elhibázott szankciós politika romba dönti Európát, a magyar embereknek járó, visszatartott forrásokból mostanra energiatakarékossági beruházások is megvalósulhattak volna.

A politikus megjegyezte: levele több mint egy hónappal ezelőtt megérkezett Brüsszelbe, ő és immár 2551 magyarországi település várja Ursula von der Leyen válaszát.

Borítókép: Szita Károly, Kaposvár polgármestere (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.