időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Szita Károly várja az Európai Bizottság elnökének válaszát

Magyar Nemzet
2022.11.25. 15:22 2022.11.25. 15:48
Szita Károly várja az Európai Bizottság elnökének válaszát

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke továbbra is várja az Európai Bizottság elnökének válaszát, az Ursula von der Leyennek írt levelét támogató polgármesterek aláírását a jövő héten átadja a bizottság magyarországi képviselet-vezetőjének – írja az MTI.

 A szövetség elnöke, Kaposvár Fidesz–KDNP-s polgármestere pénteken, a somogyi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján felidézte: október elején fordult Ursula von der Leyenhez, kérve az orosz–ukrán háborúval összefüggő európai uniós szankciós politika megváltoztatását és azt, hogy tegyék elérhetővé Magyarországnak a felzárkózási és helyreállítási alap forrásait.

Kérni fogja az Európai Bizottság magyarországi képviselet-vezetőjét, sürgesse meg Ursula von der Leyen válaszát és a jelenlegi problémákra megoldást jelentő intézkedéseket 

– tette hozzá.

Szita Károly hangoztatta: a korlátozások napról napra gyengítik Európát, azonnali intézkedésekre van szükség.

Kiemelte, levele az elmúlt három évtizedet tekintve példás összefogást eredményezett, ahhoz a magyarországi települések mintegy 80 százaléka, több mint 2500 önkormányzat csatlakozott.

A levél mellett kiálló polgármesterek, önkormányzatok hétmillió embert képviselnek, ennyien kérnek segítséget a szankciók okozta magas árak csökkentésében – fogalmazott.

Rámutatott arra, az aláírások jelentős része nem csak egy egyszerű polgármesteri jegyzés, mert mögötte testületi akarat van, ahogy Kaposváron is közgyűlés döntött a bizottsági elnöknek írt levél támogatásáról.

Szita Károly jelezte, várja a legnagyobb önkormányzat, a fővárosi önkormányzat támogatását is, mert úgy véli, annak helye van ebben az összefogásban.

Ez az ügy nem a polgármesterekről, hanem a polgárokról szól, a gáz, a villany áráról, sok milliárd forint fejlesztési forrásról – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Borítókép: Szita Károly (Fidesz–KDNP), Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a szövetség közgyűlésének szünetében tartott sajtótájékoztatón a Holiday Beach Budapest szállodában 2022. június 28-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.