Több mint kilencszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 493 határsértőt tartóztattak fel, és 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 11. 06. 7:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében esetben esetben a rendőrök összesen 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap három személy ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Budapest XXIII. kerületében az egyenruhások intézkedés alá vonták egy boszniai-hercegovinai rendszámú teherautó vezetőjét, egy 45 éves szerb férfit. 

A járműben tíz, magukat indiai állampolgárnak valló külföldit találtak.

Kiskunmajsa külterületén a járőrök intézkedés alá vonták egy lengyel rendszámú jármű vezetőjét és a mellette utazó társát, egy 25 és egy 24 éves belorusz férfit. A járműben 17, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.