Továbbra is magas az illegális bevándorlók száma a magyar határoknál

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 559 határsértőt tartóztattak fel és 608 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 11. 02. 6:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértés

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 481 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Nagylak, Maroslele, Zákányszék, Óföldeák, Ruzsa, Szeged, Röszke és Szatymaz területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, koszovói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében kettő, Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 608 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert egy embert fogtak el, három esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

 

Embercsempészés

Ruzsa külterületén a járőrök intézkedés alá vonták egy román személygépkocsi vezetőjét, egy 28 éves román férfit. A járműben 12, magukat afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség jelzése alapján az M1-es autópályán, Tatabánya területén az egyenruhások megállítottak egy magyar kisteherautót, ám annak vezetője az intézkedés megkezdése előtt kiugrott a járműből, és elszaladt. Az autóban 12, magukat afgán és iraki állampolgárnak valló külföldit találtak, a sofőrt – egy grúz férfit – a közelben elfogták.

Fertőszentmiklós külterületén, az M85-ös számú autóúton a járőrök intézkedés alá vonták egy szerb személygépkocsi vezetőjét, egy 38 éves szerb férfit. A járműben hat, magukat indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.