Karácsony elégedett a fapados Blahával + videó

A felújított Blaha Lujza tér átadása ugyan egy évet késett, és sokkal többe került, mint az eredeti tervek, de Karácsony Gergely szerint sem késés, sem többletköltség nem volt. Sőt, a főpolgármester elégedett a végeredménnyel.

MAGYAR NEMZET
2022. 12. 10. 18:24
Átadták a felújított Blaha Lujza teret a fővárosban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terület rekonstrukciója többszöri halasztást követően, 2021 júniusában kezdődött el, pedig a felújításról már Tarlós István főpolgármester irányítása alatt megállapodás született. A Világgazdaság arról írt még tavaly nyáron, hogy harmadával kerül többe a tér felújítása. A költségvetés áfával számolva 4,56 milliárd forint lett.

Tehát négyszázmillió forinttal drágult a projekt úgy, hogy a Tarlós-féle koncepció műszaki tartalma jóval szélesebb is volt. A kivitelezés tervezett befejezése pedig eredetileg 2021. december 31. lett volna.

A Mediaworks kérdésére a főpolgármester azt mondta, hogy elégedett a Blaha Lujza térrel, szerinte időben készült el, és többe sem került a projekt. Ezzel szemben Láng Zsolt a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa azt mondta, hogy a végeredménynek számos hiányossága van.

Láng többek között hiányolja a fedett buszvárókat és a liftet is, ami a mozgássérülteknek és a babakocsisoknak segített volna lejutni a metróhoz.

A politikus azt is elmondta, hogy a munkálatok minimum egy évet késtek azzal, hogy a városvezetés felülvizsgálta az eredeti terveket.

A Blaha Lujza tér felújítását egyébként egymilliárd forinttal támogatta a kormány. Budapesten pedig 2010 óta több mint 2300 milliárd forint állami fejlesztés valósult meg.

Borítókép: Átadták a felújított Blaha Lujza teret a fővárosban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.