időjárás 19°C Benedek 2023. március 21.
logo

Karácsony elégedett a fapados Blahával + videó

MAGYAR NEMZET
2022.12.10. 18:24 2022.12.10. 22:54
Karácsony elégedett a fapados Blahával + videó

A felújított Blaha Lujza tér átadása ugyan egy évet késett, és sokkal többe került, mint az eredeti tervek, de Karácsony Gergely szerint sem késés, sem többletköltség nem volt. Sőt, a főpolgármester elégedett a végeredménnyel.

A terület rekonstrukciója többszöri halasztást követően, 2021 júniusában kezdődött el, pedig a felújításról már Tarlós István főpolgármester irányítása alatt megállapodás született. A Világgazdaság arról írt még tavaly nyáron, hogy harmadával kerül többe a tér felújítása. A költségvetés áfával számolva 4,56 milliárd forint lett.

Tehát négyszázmillió forinttal drágult a projekt úgy, hogy a Tarlós-féle koncepció műszaki tartalma jóval szélesebb is volt. A kivitelezés tervezett befejezése pedig eredetileg 2021. december 31. lett volna.

A Mediaworks kérdésére a főpolgármester azt mondta, hogy elégedett a Blaha Lujza térrel, szerinte időben készült el, és többe sem került a projekt. Ezzel szemben Láng Zsolt a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa azt mondta, hogy a végeredménynek számos hiányossága van.

Láng többek között hiányolja a fedett buszvárókat és a liftet is, ami a mozgássérülteknek és a babakocsisoknak segített volna lejutni a metróhoz.

A politikus azt is elmondta, hogy a munkálatok minimum egy évet késtek azzal, hogy a városvezetés felülvizsgálta az eredeti terveket.

A Blaha Lujza tér felújítását egyébként egymilliárd forinttal támogatta a kormány. Budapesten pedig 2010 óta több mint 2300 milliárd forint állami fejlesztés valósult meg.

Borítókép: Átadták a felújított Blaha Lujza teret a fővárosban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.