időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Kincsem Park: Az Ügetőszilveszter a világ legnagyobb szilveszteri lóversenye

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2022.12.02. 13:20 2022.12.02. 14:48
Kincsem Park: Az Ügetőszilveszter a világ legnagyobb szilveszteri lóversenye

Az Ügetőszilveszter a világ legnagyobb szilveszteri lóversenye – mondta csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Kincsem Park igazgatója, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy idén először az eseményen a látogatók adományokkal segíthetik az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat támogató munkáját.

Pécsi István kiemelte, hogy idén a 23. Ügetőszilveszterre készülnek, amely mostanra nagyon jó márkává, a budapesti modern kultúra részévé vált. Mint felidézte, az eseményt eredetileg a főiskolásokra, egyetemistákra építették, de olyannyira kinőtte magát, hogy sokan a szilveszteri buli előtti délutáni bemelegítő partinak tekintik a különleges rendezvényt, amelyet idén először kötnek össze jótékonykodással.

A programokról elmondta: a Kincsem Parkban idén elindított Magyar Póni Championátus „szuperdöntőjét” tartják szilveszterkor, valamint ló- és agárfutamokat rendeznek, de bulisátor is várja a látogatókat. Hozzátette, hogy ott lesz Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó is, aki a sztárfutamon fog hajtani.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója felidézte, hogy a Kincsem Park kereste meg a szervezetüket, aminek azért is örültek, mert a jótékonyságnak mindenhol helye van. Reményének adott hangot, hogy olyan embereket is meg tudnak a rendezvényen szólítani, akiket máshol nem érnek el.

Utalt arra, hogy minden étel és ital árának öt százalékát az Ökumenikus Segélyszervezet kapja meg, továbbá árverés és helyi adománygyűjtés indítását is tervezi a segélyszervezet.

Emlékeztetett rá, hogy a rendkívül nehéz gazdasági helyzet miatt a segélyszervezet már november 7-én elindította adventi adománygyűjtését, az Ügetőszilveszternek köszönhetően pedig egészen az év utolsó pillanatáig lehet jótékonykodni a 1353-as adományvonalon is.

A Kincsem Park korábbi tájékoztatása szerint december 31-én a programsorozat délben ügetőfutamokkal veszi kezdetét, amelyek közül kiemelkedik a színészek, sportolók, újságírók versenye. 

A futamokkal egyúttal a két színészlegendáról és korábbi versenyzőről, Zenthe Ferencről és Bubik Istvánról is megemlékeznek. 

A legrangosabb futam a Tippmix – Lovaregyleti Díj lesz a pálya legjobb lovaival, továbbá agárversenyt is rendeznek a Kincsem Parkban található Nemzeti Agár Stadionban.

A közönség akár már egy háromszáz forintos jeggyel is élvezheti a fogadás és a verseny izgalmát. A gyerekeket állatsimogató és pónilovaglási lehetőség várja.

A rendezők az ország leggyorsabb pónilovainak versenyével köszönik meg az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársainak önzetlen munkáját. A Kincsem Park a segélyszervezetnek egy komoly eszmei értéket képviselő egyedi vázát is felajánlott, amelyet meg lehet vásárolni.

Borítókép: Zsokék az Ügetőszilveszter 2021-es óévbúcsúztató versenynapján a Kincsem Parkban, Budapesten 2021. december 31-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.