Rémhírterjesztés: a kormánypártok büntetőfeljelentést tettek

A kormánypártok hétfőn büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen: arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő sms-ek ügyében – közölte a KDNP frakciószóvivője hétfőn.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 12. 15:20
NACSA Lõrinc
Amerikai választások - Az Alapjogokért Központ konferenciája Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen

 – derül ki Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatából.

Először a közösségi médiában, továbbá sms-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették – közölte, megjegyezve: 

a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. 

Hozzátette: ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott. Ott a baloldal képviselője lényegében továbbra is megerősítette a közösségi médiában terjedő álhíreket – fogalmazott.

Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt

 – fogalmazott Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit.

Közölte: hétfőn képviselőtársával, Bánki Erikkel büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen.

Ismertetése szerint arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást.

A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért az ügy súlyos és választ kíván – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.