időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Uniós viszonylatban továbbra is olcsónak számítanak az üzemanyagok Magyarországon

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság
2022.12.07. 11:57 2022.12.07. 17:24
Uniós viszonylatban továbbra is olcsónak számítanak az üzemanyagok Magyarországon

A hatósági ársapka kivezetésével az üzemanyagok jelentősen drágultak, mindemellett Magyarországon továbbra is ólcsónak számítanak az üzemanyagok uniós viszonylatban – tudósít a Világgazdaság.

Amint a kedd esti rendkívüli Kormányinfón bejelentették, megszűnik benzinárstop: a Mol-kutak alapján a benzin literenkénti irányadó ára 641, a dízelé 699 forint lesz, az intézkedés kedden 23 órától lépett életbe – a bejelentésnél jelen volt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója is. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Magyarország hiába harcolt eredményesen a szankciók ellen és kapott mentesítést, mégis bekövetkezett, amitől tartottunk – fogalmazott Gulyás Gergely.

A Cargopedia.net 2022. december 5-i adatai szerint az 1,498 eurós benzin és 1,653 eurós gázolaj literenkénti ár az előbbi esetében a 7., utóbbi esetében a 8., legolcsóbb volt a tagállamok között, tehát közel 20 országban is drágább az üzemanyag, mint hazánkban.

 

Fotó: 

A benzinért Görögországban kell fizetni a legtöbbet, 409,36 eurós árfolyam mellett közel 800 forintba kerül egy liter, majd őt követi Finnország 788 forinttal. A gázolajnál pedig Svédország a listavezető 886 forintos literenkénti árral, majd Finnországban 842 forinttal.

A teljes cikk a Világgazdaság oldalán Térképen mutatjuk, hol a legolcsóbb az üzemanyag – Magyarország az élmezőnyben címmel olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

Megszűnik a benzinárstop

Orbán Viktor részt vett a Mol igazgatósági ülésén

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.