Ünnepi menetrend szerint indulnak majd a MÁV és a Volán járatai

A MÁV–Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-Start, Volánbusz, MÁV–HÉV – az ünnepekhez igazították járataik közlekedési rendjét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 20. 15:47
null
Budapest, 2022. március 23. A MÁV Start Zrt egyik 480-as sorozatszámú, Bombardier gyártmányú, négytengelyes villanymozdonya (villamos erõgépe) által vontatott gyorsvonat-szerelvény érkezik a fõváros Nyugati pályaudvarának rendezõterére (j). Balra egy Stadler FLIRT típusú zónázó vonat halad Esztergom felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV-Start vonatai december 24-én a szombatra, december 25-én az ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek majd – közölte az MTI. 

Szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz 30-án pénteki, 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Mint írták: a budapesti elővárosi vonalak többségén feloldják a karácsony és újév között korábban alkalmazott közlekedési korlátozások jelentős részét, és a személy- és gyorsított vonatok az ünnepi időszakra eső munkahéten is sűrű kiszolgálást biztosítanak.

Azt közölték: a MÁV-Start a december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban a frekventált napokon az InterCityk esetében az IC+ 1. osztályú és bisztrókocsi mellé a legforgalmasabb vonatokhoz még egy 1. osztályú kocsit kapcsol, továbbá a 2. osztályú vonatrészeket is megerősítik, járatonként 1-5 többletkocsival közlekednek.

Közölték azt is, hogy karácsonykor, majd szilveszterkor és újévkor várhatóan sokan kelnek útra vonattal és busszal is, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: december 21-én a munkanapon, 22-én és 23-án a tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően indulnak az autóbuszok. December 25-én és 26-án, karácsonykor munkaszüneti nap, illetve a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap beosztása szerint indulnak a buszok. Karácsonytól újévig számos járat nem közlekedik.

December 27–30. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok – ismertette a Volánbusz.

December 22-én és 23-án a HÉV-járatok a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek. December 24-én napközben a HÉV a szombati menetrend szerint jár. A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán 16 óra után is biztosítják az utazási lehetőséget.

A december 31-ről január 1-jére virradó éjszakán valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai eljutás – közölték.

Borítókép: A MÁV-Start Zrt. egyik 480-as sorozatszámú, Bombardier gyártmányú, négytengelyes villanymozdonya által vontatott gyorsvonatszerelvény érkezik a Nyugati pályaudvarra (Fotó: MTVA/Jászai Csaba) 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.