időjárás 10°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

A tanárok érzékenyítésére figyelmezteti az iskolaigazgatókat a CitizenGO

Elek Nikoletta
2023.01.31. 17:33 2023.01.31. 17:51
A tanárok érzékenyítésére figyelmezteti az iskolaigazgatókat a CitizenGO

Petícióban hívja fel a figyelmet a tanárokat célzó LMBTQ-képzésekre a CitizenGO. A konzervatív érdekvédelmi szervezet rámutat: mivel a hazai LMBTQ-szervezetek a gyermekvédelmi jogszabályok szerint nem juthatnak be a gyerekekhez az iskolákba, kerülő úton próbálkoznak, az iskolások helyett a tanárokat érzékenyítenék. 

A CitizenGO ezek között a programok között említi a Labrisz Leszbikus Egyesület Még mindig tabu? oktatási, nevelési segédanyagát, amely órai ötleteket, valamint képzésre alkalmas feladatokat tartalmaz a középiskolai pedagógusoknak. Kiemeli továbbá az Am­nesty International Magyarország és a hazai LMBTQ-közösség legismertebb érdekvédelmi szervezeteinek közös projektjét is, amely az Európai Bizottság által biztosított 177 ezer euróból valósul meg.

Mint ismert, a Befogadó terek elnevezésű program célja a szexuális kisebbségek elleni zaklatás és diszkrimináció csökkentése az iskolákban és a munkahelyeken. A Pécsre és Szegedre is kiterjesztett programban az LMBTQ-szervezetek 16 órás ingyenes továbbképzést tartanak a tanároknak, amelynek elvégzése után a pedagógusok már el fognak igazodni az ­LMBTQ-fogalmak között, valamint tisztában lesznek a homofób- és transzfóbtörvény (gyermekvédelmi törvény) negatív társadalmi hatásaival. Ezenfelül, ahol relevánsnak érzik, be tudják majd építeni a szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba, valamint a saját iskolai környezetükre szabva alkalmazni tudnak olyan módszereket, amelyek segítik a ­bullying megelőzését és kezelését, illetve saját intézményükre szabott tervet hoznak létre annak érdekében, hogy az minél befogadóbbá váljon – olvasható a leírásban.

A konzervatív érdekvédelmi szervezet ezért arra kéri a budapesti, pécsi és szegedi iskolák igazgatóit, hogy biztosítsák intézményeikben a gyermekek védelmét, a szülői jogokat és a hatályos jogszabályok betartását, és lépjenek fel a gyerekek különböző lobbik általi szexuális befolyásolásával szemben.

Borítókép: Képkivágás a Még mindig tabu? című iskolai kézikönyvből  (Forrás: (CitizenGO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.