Hat évre bezáratná Tasnádit az ügyészség

Nem fogadta el az ügyészség hatéves szabadságvesztésről szóló ajánlatát az előkészítő ülésen Tasnádi Péter, így márciusban ismét vádlottként állhat bíróság elé, ezúttal csoportosan elkövetett önbíráskodás miatt. Minderről az egykor „magyar keresztapának” tartott közismert vállalkozó maga beszélt a közösségi csatornáján. Szerinte egy szó nem igaz a vádból, és egy napot se fog börtönben tölteni.

2023. 01. 04. 19:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 29-én Szolnokon áll vádlottként ismét a bíróság elé Tasnádi Péter, aki eddig több részletben 16 évet töltött a rácsok mögött különböző bűncselekményekért. Tasnádi több rendezvényen is úgy nyilatkozott, hogy mindig önbíráskodás miatt ítélték el, ami nem fedi a valóságot, bár ezúttal is önbíráskodás a vád, csak ezúttal csoportosan elkövetve.

Még tavaly májusban a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászalsószentgyörgyi férfival – és négy társával – szemben, aki verőlegényekkel fenyegetőzve, egy büntetett előéletű budapesti férfi (Tasnádi Péter) segítségével akarta rendezni volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját.

A közösségi térben napi rendszerességgel publikáló Tasnádi Péter maga számolt be arról, hogy az ügyben előkészítő ülés volt, ahol a vádat képviselő ügyész teljes körű beismerő vallomás és a tárgyalásról való lemondás ellenében hat év szabadságvesztést ajánlott neki, de elutasította ezt az ajánlatot.

Mint azt a közösségi csatornáján elmondta: az ügyészség szerinte olyan vádiratot kreált, amely egy „összegereblyézett" dokumentum, tele hamis adatokkal, és iratellenes.

Azt azonban nem fejtette ki, hogy mire alapozza az állításait, de leszögezte, egy napot sem fog börtönben tölteni. Aggodalmának adott hangot ugyanakkor azért, hogy a pere Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében lesz, ahol szerinte „felülről kézi vezérelt a hatóság”.

A Jászberényi Járási Ügyészség vádirata szerint az elsőrendű vádlott, egy 45 éves férfi 2021. január közepén a jászalsószentgyörgyi otthonukban azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkretegye őt, ha a házzal kapcsolatos, jogosnak hitt pénzbeli követeléseit nem teljesíti.

A férfi pár nap múlva tettekre váltotta a fenyegetőzését. Felhívott egy 72 éves budapesti, korábban zsarolás és önbíráskodás miatt büntetett férfit (Tasnádi Pétert – a szerk.), és megbízta őt azzal, hogy fizetség ellenében segítsen neki követeléseit kikényszeríteni. A vád szerint a megbízott férfi a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, adócsalás, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt.

A volt férj által megbízott férfi 2021. április 24-én a déli órákban három termetes, sportos testalkatú, húszas éveiben járó férfi kíséretében odautazott a jászsági településre. Amikor a vitás ingatlanban lakó hölgy meglátta a négy férfit a háza előtt, azonnal rádöbbent, hogy volt férje beváltotta ígéretét, mert az autóból kiszálló 72 éves férfiban felismerte Tasnádit, akit korábban bűnügyi híradásokban látott. 

A nő félelmét a vád szerint tovább fokozta, hogy Tasnádi arra utasította háromfős kíséretét, hogy álljanak a ház bejárata elé, és senkit ne engedjenek be, amíg ő a volt férjjel és a sértett hölggyel rendezi a vitás anyagi kérdéseket. A nő azonban továbbra sem akart fizetni, ezért Tasnádi magára hagyta, de távozása előtt nyomatékosan kijelentette, hogy hamarosan visszajön, mert „a mai napon itt egyezségnek kell születnie”.

Tasnádi a vád szerint kis idő múlva vissza is ment a társai által őrzött házba, és ismét felszólította a sértett hölgyet az „egyezségkötésre”. A nő félelmében ezek után már beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fog fizetni volt férjének azért, hogy lemondjon az egyik szoba kizárólagos használati jogáról, amelyet a házassági bontóperükben neki ítélt a bíróság. Miután a hölgy a rákényszerített egyezség alapján az első havi ötvenezer forintot kifizette, a volt férje által megbízott férfi és emberei távoztak az ingatlanból.

 

Tasnádi legutóbb 2022-ben, a Fenyő-gyilkosság ügyében állt a Fővárosi Törvényszék előtt tanúként. A vád szerint Gyárfás Tamás őt bízta meg elsőként, hogy ölesse meg Fenyő Jánost, amit nem teljesített.

Borítókép: Tasnádi Pétert csoportosan elkövetett önbíráskodással gyanúsították meg, miután pszichikai kényszert alkalmazhatott (Fotó: Hír TV Riasztás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.