Kocsis-Cake: Az erő, a recept a DK-nál van

Kormányzóképesség, Dobrev Klára személye, „ők is 1 százalékos pártként indultak” – csak néhány ok, amely miatt Kocsis-Cake Olivio a Párbeszédből a DK-ba igazolt.

Magyar Nemzet
2023. 01. 21. 12:14
KOCSIS-CAKE Olivio
Budapest, 2022. február 21. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselõje kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. február 21-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt bejelentette, hogy a Párbeszédből átlép Gyurcsány Ferenc pártjába, a DK-ba, este már az Egyenes beszéd vendége volt Kocsis-Cake Olivio. A balliberális politikus elmondta: egy hete hozta meg a döntését.

Elárulta, hogy korábban is volt kapcsolata a Gyurcsány-párttal, hívták is a DK-ból.

A volt párbeszédes országgyűlési képviselő lépése okairól azt mondta: április 3-a kudarcát elemezve abban egyetértés van az ellenzékben, hogy két dolog hiányzott a kormányváltáshoz: erő és kormányzóképesség.

Ha az erőt nézzük, azt látjuk, hogy a DK-nál megvan a recept: régen ők is 1 százalékos pártként indultak. A másik a kormányzóképesség. Ez az a terület, ahol a DK az elmúlt időszakban példát mutatott.

„És ott van Dobrev Klára személye: engem meggyőzött. Rendkívül felkészült és tapasztalt, ugyanakkor empatikus politikus, ráadásul jót tenne Magyarországnak egy női kormányfő Orbán Viktor után” – indokolta Kocsis-Cake Olivio, aki hosszú percekig

nem volt hajlandó válaszolni a műsorvezető azon kérdésére, hogy tényleg valamilyen pozícióért lépett-e át a DK-ba, ahogy azt előző pártja, a Párbeszéd állította.

Helyette beszélt az élelmiszerár-inflációról, a jogállamiságról és a fideszes médiatúlsúlyról, majd egy újabb kérdésre kijelentette: nincs benne rossz érzés amiatt, hogy előbb az LMP-t hagyta el a Párbeszédért, majd a Párbeszédet a DK kedvéért, mert mindig a kormányváltás lebegett a szeme előtt ezeknél a döntéseknél.

Borítókép: Kocsis-Cake Olivio (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.