A Párbeszédtől Gyurcsányékhoz igazolt Kocsis-Cake Olivio

A korábbi országgyűlési képviselő a Demokratikus Koalícióban látja a kormányváltás esélyét.

Forrás: Facebook2023. 01. 20. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalícióban (DK) folytatja politikai karrierjét Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője és pártigazgatója. Erről a politikus a Facebook-oldalán számolt be, majd úgy fogalmazott, hogy a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Szerinte az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani a jelenlegi kormánnyal szemben. 

Kocsis-Cake szerint a választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy ő maga is.

A Gyurcsány-párt közleményt adott ki, amiben büszkén számoltak be a párbeszédes politikus átigazolásáról. A Párbeszéd egy közleményben azt írta, sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul. A párt szerint tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Mint írták, ez történelmi hiba, sőt: bűn.

Kocsis-Cake Olivióval kapcsolatban emlékezetes, hogy tavaly márciusban, a választási kampány idején egy tévéműsorban arról beszélt, hogy az orosz gázcsapokat el kell zárni, és szorgalmazta, hogy szankciókat vessenek ki az energiahordozókra.

Egyébként nem ez az első alkalom, amikor a Párbeszédből a DK-ba lép át egy politikus. Nemrég így tett a zöldpárt egyik alapítója, Szücs Balázs VII. kerületi apolgármester is, aki kijelentette: a kis pártok ideje lejárt, a szétszórt ellenzék helyett koncentrálni kell az erőket, ennek a lehetőségét érzi a DK-ban.

Ismert: az elmúlt hónapokban a legnagyobb szereplő, a Demokratikus Koalíció fokozatosan uralni kezdte az ellenzéki mezőnyt, és immár erőből igyekszik eldönteni a belvitákat. Megalakították a legnagyobb baloldali frakciót, árnyékkormányt hirdettek, leigazoltak egy sor politikust ellenfeleiktől, és új játékszabályokat is hoznának a közös jelöltek kiválasztására. Eszerint úgy tárgyalnának a 2024-es helyhatósági választások jelöltjeiről, hogy nekik több szavazatuk lenne, mint a többi baloldali pártnak.

Borítókép: Kocsis-Cake Olivio (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.