időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Baloldal: El kell zárni az orosz gázt

Forrás: Híradó.hu
2022.03.02. 09:07 2022.03.02. 14:24
Baloldal: El kell zárni az orosz gázt

Kocsis-Cake Olivio, a Gyurcsány-lista jelöltje, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szerint el kell zárni az orosz gázt – erről a zöldpolitikus az ATV Start című műsorában beszélt – írja a Híradó.hu.

A Párbeszéd politikusa azt mondta, hogy szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, ezzel tovább növelve a folyamatosan emelkedő energiaárakat:

hogyha ehhez [a béke eléréséhez – a szerk.] az kell, hogy szankcióval sújtsák az energiahordozókat is, amit Oroszország kivet, akkor ezt a lépést is meg kell lépni.

Kocsis-Cake Olivio, a Gyurcsány-lista jelöltje azonban a beszélgetés további részében ennél is tovább ment, amikor kijelentette az orosz gázzal kapcsolatban, hogy:

ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni.

Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja. Hazánkban továbbá jelentős részben fűtéshez használják ezen energiahordozót, tehát amennyiben az ellenzéki politikus által javasolt intézkedések megvalósulnának, komoly nehézségekkel kellene szembenéznie a magyar lakosságnak – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Háború Ukrajnában

Vegyi fegyverek használatával vádolja Moszkvát Ukrajna

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.