időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Moss László nem hajlandó reagálni a gimnáziumi botrányra + videó

Magyar Nemzet
2023.01.25. 20:02 Tegnap, 16:36
Moss László nem hajlandó reagálni a gimnáziumi botrányra + videó

A Metropol által nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján félmillió forintnyi vesztegetési pénz kell ahhoz, hogy azok a diákok is felvételt nyerjenek az Eötvös József Gimnáziumba, akiknek nem sikerült az írásbeli felvételi vizsgájuk. A korrupciós botrányba keveredett igazgató, Moss László hallgatásba menekült a Mediaworks kérdései elől.

A hangfelvételen az hallható, hogy egy édesapa beszélget az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, a párbeszédben pedig többször felbukkan az iskola igazgatójának, Moss Lászlónak a neve is. A felvétel alapján egy édesapa gyermeke a felvételin nem érte el a megfelelő pontszámot, de félmillió forintért mégis bekerülhet a neves gimnáziumba. A Metropol arról is ír, hogy a hatóságok is vizsgálódnak már a korrupciógyanús ügyben, emellett a lap felhívta a figyelmet arra is, hogy az elit budapesti gimnázium az élen jár a tanártüntetésekben.

A Mediaworksnek sikerült mikrofonvégre kapnia Moss László igazgatót, aki azonban nem volt hajlandó érdemben kommentálni az ügyet, sőt a stábot arra is felszólította, hogy ne kísérjék, ne kérdezzék.

Így arra a kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, hogy lemond-e az iskola vezetéséről.

 

Felvételi botrány

Rajtakaptuk a PDSZ-est: az Eötvösből azt kérték tőle, mondja azt a botrányra, hogy koholmány + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.