időjárás 21°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Orbán Viktor: Véget ért az EU-csúcs, a közép-európai országok megállapodtak + videó

Rajtakaptuk a PDSZ-est: az Eötvösből azt kérték tőle, mondja azt a botrányra, hogy koholmány + videó

Magyar Nemzet
2023.01.26. 18:47 2023.01.26. 19:13
Rajtakaptuk a PDSZ-est: az Eötvösből azt kérték tőle, mondja azt a botrányra, hogy koholmány + videó

A PDSZ ügyvivője telefonon kért segítséget, hogy mit mondjon a sajtónak az Eötvös József Gimnáziumot érintő botrányban. Az intézmény igazgatósága azt kérte tőle, hogy mondja azt, koholmányról van szó.

Több éve fogadnak el kenőpénzt a fővárosi Eötvös József Gimnáziumban azért, hogy olyan diákok is felvételt nyerjenek, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbelijük – legalábbis ez derül ki abból az újabb hangfelvételből, amit a Metropol hozott nyilvánosságra.

A portál szerint a korrupt rendszert az iskolához tartozó alapítvány vezetője találta ki, a mostani igazgató, Moss László pedig 2009 óta folyamatosan működteti. Az intézmény igazgatója a Mediaworks kérdéseire nem volt hajlandó válaszolni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője azt mondta, hogy a gimnázium vezetősége arra kérte, hogy mondja azt, koholmányról van szó. Nagy Erzsébet azt is elmondta, hogy mindig elfogadja azt, amit egy közvetlen kollégája állít, amíg ennek az ellenkezője nem bizonyosodik be.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke még nem hallott a botrányhoz hasonló esetről, de meg szeretné várni a vizsgálatok végét ahhoz, hogy állást foglaljon, mert a Metropolt nem tartja hiteles hírforrásnak.

Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke szintén arról beszélt, hogy nem a sajtóból tájékozódik, és fenntartásokkal kezeli a Metropol állításait. Szavai szerint a szülőknek, a diákoknak és a tanároknak is az az érdekük, hogy minél előbb kiderüljön az igazság.

Borítókép: Eötvös József Gimnázium (Forrás: Wikipédia)

Felvételi botrány

Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség az Eötvös-botrány kapcsán

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.