időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

LMBTQ-érzékenyítés is zajlott a korrupciógyanúba keveredett elitgimnáziumban

Magyar Nemzet
2023.01.26. 12:59 2023.01.26. 16:36
LMBTQ-érzékenyítés is zajlott a korrupciógyanúba keveredett elitgimnáziumban

Az Eötvös József Gimnázium a minap azzal került a hírek középpontjába, hogy kiderült: sok-sok éve fogadnak el kenőpénzt azért, hogy olyan diákok is felvételt nyerjenek, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbelijük. 

A leggazdagabb szülők gyerekei külön előnyt élveztek – írta a Metropol. A korrupt rendszert az iskolához tartozó alapítvány vezetője találta ki, a mostani igazgató, Moss László pedig 2009 óta folyamatosan működteti – olvasható az Origón.

Az Eötvös gimnázium egyébként nem először kerül reflektorfénybe: korábban megírtuk, hogy az elitgimnázium iskolaújságának szerkesztői egy kérdőív segítségével próbálták feltérképezni a diákok szexuális érdeklődését azzal a céllal, hogy támpontot adjanak a különböző társadalmi nemekről és nemi orientációkról azoknak, akik még nem jártasak a témában. Az intézmény vezetője szerint a kérdőív csak azt akarta bebizonyítani, hogy a fiatalokat érdekli, és többeket érint is a téma. 

A lapunk birtokába jutott dokumentumok szerint a szerkesztők arra voltak kíváncsiak, hogy a gimnázium diákjai hogyan jellemeznék a nemi identitásukat, a szexuális orientációjukat és a romantikus vonzalmaikat. Emellett arra is kitértek, hogy a kérdőívet kitöltő fiatalok milyen személyes névmással szeretnék, hogy hivatkozzanak rájuk olyan nyelvekben, amelyekben az egyes szám harmadik személyű alaknak van specifikus neme. A felmérésben továbbá olyan kérdések is szerepeltek, hogy a diákok milyen nehézségeket éltek meg a szexualitásukkal kapcsolatban, miképpen vallották be a családtagjaiknak és a barátaiknak, hogy az azonos nemű emberekhez vonzódnak.

Borítókép: a 27. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Margit híd irányába (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Felvételi botrány

Rajtakaptuk a PDSZ-est: az Eötvösből azt kérték tőle, mondja azt a botrányra, hogy koholmány + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.